Pieter-Jan Denutte (Wikings Kortrijk): “Mikken op een tweede seizoenszege”

Pieter-Jan Denutte. © KDS
Redactie KW

Voor VK Wikings Kortrijk is de derby tegen Eendracht Kuurne een match als een ander. Met een moeilijke januarimaand in zicht gaan de Kortrijkzanen wel voor een goed resultaat.

“Van Kuurne liggen we niet wakker”, stelt middenvelder Pieter-Jan Denutte (24). “Naar de afgelaste derby tegen Bellegem keken we meer uit, want daar lopen veel ex-spelers rond. Maar let op: de motivatie is er. We mikken dit weekend op een tweede seizoenszege, maar dan moet iedereen top zijn.”

Over het lopende seizoen is de centrale middenvelder duidelijk. “We hebben enkele moeilijke competitiemaanden achter de rug en net zoals vorig seizoen moeten we met veel blessures afrekenen. De partij tegen Dottenijs (2-4-verlies, red.) gaf ons wel het nodige vertrouwen. We verloren die match, maar speelden een van onze betere wedstrijden. Hopelijk herhalen we die prestatie tegen Kuurne.”

Binnen een paar weken beginnen voor enkele spelers de examens. Of met andere woorden: er staat de Kortrijkzanen opnieuw een lastige januarimaand te wachten. “Veel spelers studeerden vorig seizoen af, maar voor een aantal begint binnenkort de blok. In de kerstvakantie vertrekken er ook twee spelers op reis. We willen in januari dus vooral de schade beperken”, besluit Pieter-Jan Denutte. (JDH)

Zondag 17 december om 14.30 uur: FC Eendracht Kuurne – VK Wikings Kortrijk.