Philippe Clement nieuwe coach van Club Brugge

Philippe Clement wordt de nieuwe trainer van Club Brugge. Dat heeft blauw-zwart vrijdag laten weten. Clement verlaat dus Racing Genk, de club waarmee hij dit seizoen de landstitel veroverde.

© belga

Clement verdedigde als speler de kleuren van Club en was er nadien ook assistent. Na passages bij Waasland-Beveren en Genk keert hij nu terug naar West-Vlaanderen.

“Eerst en vooral wil ik de hele KRC Genk-familie bedanken”, reageert Clement. “Ik had er een fantastische periode met als summum het behalen van de titel. Het was geen evidente beslissing om een keuze te maken tussen twee ploegen waarmee ik heel close ben. Uiteindelijk heb ik de knoop doorgehakt om terug naar Club te komen. In Genk heb ik prijzen gepakt als speler en als trainer. Bij Club slaagde ik daar ook in als speler en assistent-coach en het is nu tijd om de kroon op het werk te zetten door ook bij Club prijzen te pakken als hoofdcoach. Verder kijk ik ernaar uit om mee te werken aan de verdere professionalisering van de Club met het nieuwe oefencomplex in Westkapelle.”

Voorzitter Bart Verhaeghe: “Ik ben zeer verheugd en dankbaar dat Philippe terug naar Club komt. Door de jaren heen heb ik Philippe leren kennen als een gedreven professional die bijzonder verstandig aan zijn carrière heeft gebouwd. Hij bezit alle eigenschappen van een toptrainer en heeft een groot hart voor Club Brugge. Hij deed in zijn carrière de nodige ervaring op als speler, assistent-trainer en hoofdtrainer. In die zin is het een logische stap om nu hoofdcoach te worden van Club Brugge. Met het hele team kijken we er naar uit om samen met Philippe te werken aan een mooie toekomst bij de schoonste Club van het land.”

Clement volgt Ivan Leko op, die enkele dagen geleden bekendmaakte Club te verlaten.

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.