Philippe Clement niet mals voor VAR na puntenverlies tegen Charleroi

Club Brugge's hoofdcoach Philippe Clement en Club's Noa Lang.©BRUNO FAHY BELGA
Club Brugge's hoofdcoach Philippe Clement en Club's Noa Lang.©BRUNO FAHY BELGA
Redactie KW

Op Charleroi liet Club Brugge voor het eerst sinds eind december nog eens een steekje vallen in de Belgische competitie. Een kopbalgoal van Nicholson in het absolute slot verijdelde een elfde opeenvolgende zege. Een niet gefloten strafschop op Sobol bij een 0-1 stand had een heel ander wedstrijdbeeld kunnen opleveren. Coach Clement was dan ook niet mals voor de VAR.

“Ik heb de beelden gezien van de overtreding op Sobol. Ze waren wellicht een cola gaan halen in het busje. Ik kan geen enkele verklaring vinden waarom het geen penalty is. Ik probeer mijn spelers al twee jaar in te prenten om niet in discussie te gaan met de wedstrijdleiding. Onze job is voetballen, het is hun job om goede beslissingen te nemen. Dit moest gewoon gezien worden, punt. Indien het 0-2 wordt is het een heel andere wedstrijd.”

Clement was ook niet tevreden over het spelbeeld dat zijn spelers brachten. “We hebben zelf twee punten verloren. We speelden een goed eerste half uur waarin we dominant waren, kansen creëerden en scoorden. De tweede helft was een heel pak minder, zowel in de duels als aan de bal. Charleroi kwam zo in de match en drukte meer. Ik zag een goede invalbeurt van Pérez. Jongens als Mitrovic, Mechele en Balanta gingen wel de strijd aan, veel jongens daarrond niet.”

Balen van tegengoal

Mechele was een van de sterkhouders achterin. Hij zag hoe een hoekschop net voor blessuretijd de gelijkmaker inleidde.

“Een tegengoal in de laatste minuut is altijd balen. We hebben het onszelf een beetje aangedaan, we kwamen er niet meer uit in de tweede helft. We konden nog moeilijk opschuiven en dan kan je in de problemen komen. De eerste 20 à 25 minuten waren we nochtans echt baas. Jammer dat we het zo weggeven in de tweede helft. Een paar van hun tackles waren op het randje. Charleroi uit is altijd moeilijk, dit was een uitgelezen kans om nog verder uit te lopen op de rest.”

Maandag naar Gent

Charles De Ketelaere maakte zijn wederoptreden na zijn coronabesmetting. Hij viel in bij de rust maar was zelf nog niet 100% tevreden met zijn prestatie. “Ik voelde me nog een beetje slap in de duels. Het zal elke keer wel wat beter gaan. Het is heel zuur om zo laat een doelpunt te slikken, zeker op een stilstaande fase. Wij kregen in de tweede helft meer ruimte maar hebben dat niet goed uitgespeeld. We moeten dit achter ons laten en maandag opnieuw voor de drie punten gaan.” Maandag speelt Club Brugge hun tweede en laatste inhaalwedstrijd op het veld van AA Gent. (JT)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.