Peter Herman: terug van weggeweest bij de jeugdwerking van KV Oostende

Peter Herman
Redactie KW

Peter Herman is terug van weggeweest bij de jeugdwerking van KV Oostende. Op vraag van directeur Rik Coucke fungeert hij weer als coördinator van de elite onderbouw. “Elke Oostendenaar moet de kans krijgen om op zijn niveau te voetballen.”

“Met een nieuw bestuur zie ik het inderdaad weer zitten om mij in te zetten voor KVO”, zegt Peter Herman. “Het is onze ambitie om elk jaar enkele jeugdtalenten te laten doorstromen naar de eerste ploeg. Ik weet dat het een moeilijke opdracht is, maar het succes met Jelle Bataiile, Robby D’Haese en Rocky Bushiri bewijst dat het mogelijk is. Ook nu zijn een vijftal jongeren opgenomen in de nationale ploeg. Het talent is wel degelijk aanwezig. We weten dat we de steun zullen krijgen van Gert Verheyen, de nieuwe hoofdtrainer, van Hugo Broos, de nieuwe manager, en van Peter Callant, de nieuwe voorzitter. Bij KVO moet elke jongere in Oostende de kans krijgen om op zijn niveau te voetballen. Dat is onze ambitie en we hopen dat dit voor honderd procent zal lukken.”

“Daarvoor heeft KVO, op woensdagnamiddag, een startacademy met momenteel toch 250 kinderen. Iedereen kan voetballen tot op een bepaalde leeftijd en er worden regelmatig jonge talenten ontdekt, die zelfs doorstoten naar elite. Ik geloof in ons project dat via de ervaring van directeur Rik Coucke en de voetbalkennis van specialist Niels Vanheste zeker vruchten zal opleveren. Er wordt ons verzekerd dat we over nagenoeg hetzelfde budget zullen kunnen beschikken. Bedoeling is wel dat we het geld nuttig besteden.”

“Onze grootste troef is het succes van het EDU-Foot project. De samenwerking met KA Pegasus, Atlas Gistel en Vesalius verloopt uitstekend en zorgt ervoor dat studies en voetbalopleiding maximaal kunnen gecombineerd worden.” (FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier