Periodekampioen Masselis prijst aanvalslustig Moorsele

Alexander Masselis. (foto VDB)
Redactie KW

Onder het oog van 500 toeschouwers heeft Wevelgem zich vorige zondag tot eerste periodekampioen gekroond. De Vlassers, gesteund en aangemoedigd door heel wat fans, klopten een moedig en goed spelend Moorsele met 1-4. “Toegegeven, overdreven cijfers, maar winnen was het belangrijkste”, lacht kapitein Alexander Masselis.

In Moorsele-Wevelgem ging het zondag om de eerste periodetitel. De thuisploeg had een schitterend parcours afgelegd: acht wedstrijden ongeslagen, waardoorWevelgem tot achtervolgen verplicht was. Pas op de negende speeldag, niet toevallig op Zwevegem, slikten de roodhemden hun eerste nederlaag. Zoals de Wevelgemse trainer Dylan Vanhaverbeke vorige week zei: “Voor de laatste speeldag van de eerste periode had de kalendermaker het niet beter in elkaar kunnen knutselen.”

Wevelgem begon autoritair aan de wedstrijd, kwam al snel 0-1 voor. Maar Moorsele wilde het publiek waar voor zijn geld geven en kwam na de rust sterk opzetten. Toen Bjarne Vanderstraeten een kwartier voor tijd de gelijkmaker scoorde, kon de wedstrijd nog alle kanten uit. Maar een uitgekookt Wevelgem sloeg meteen terug en kroonde zich finaal met 1-4 cijfers tot eerste periodekampioen. Het feest kon beginnen.

“Moorsele heeft het ons niet gemakkelijk gemaakt”, bekent kapitein Alexander Masselis. “We hebben er alles moeten uitpersen om de thuisploeg op afstand te houden. Uiteraard was er ook bij ons wat stress mee gemoeid. En niet onbelangrijk: tegen ons steken alle ploegen altijd een tandje bij. Het siert Moorsele dat ze tegen ons met open vizier streden. Weinig ploegen die het aandurven. Vandaar ook dat we, nadat Moorsele de gelijkmaker had gescoord, op zoek gingen naar meer; we kregen de kans om te counteren en konden meteen profiteren.”

Niet eens halfweg

“Als je kijkt naar het cijfermateriaal – acht gewonnen wedstrijden, slechts één verloren en één gelijkspel, 38 goals gescoord en slechts 8 tegen – hebben we die eerste prijs niet gestolen. Maar ere wie ere toekomt: Moorsele heeft het ons knap lastig gemaakt en verdient alle lof.”

“Wij zijn na de wedstrijd uiteraard even uit de bol gegaan, maar zondag moeten we met de komst van Otegem opnieuw op de afspraak zijn. Tenslotte is het werk nog niet eens voor de helft gedaan”, besluit de 29-jarige aanvoerder nuchter.

(AV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier