Pedro Nolf wordt trainer bij SK Nieuwkerke (2B): “Nu zoveel mogelijk matchen volgen”

Pedro Nolf was vorig seizoen nog aan de slag bij KSK Vlamertinge. (foto Bart) © VDB
Redactie KW

Op de valreep van 2019 maakte SK Nieuwkerke bekend dat Pedro Nolf vanaf het seizoen 2020-2021 de nieuwe trainer van de club wordt. Hij vervangt dan Patrick Van Hoof, die op het einde van dit seizoen stopt bij de grensclub.

“Ik zal zoveel mogelijk wedstrijden volgen, maar meer ook niet. Uit respect voor de huidige trainer”, vertelt Pedro Nolf. “Ik ben niet van plan om mij nu al te gaan profileren als nieuwe trainer.”

Nolf zat vorig weekend wel al aan tafel met het bestuur en maakte kennis met de spelers die hun contract kwamen verlengen. Ook twee nieuwe spelers – Kilian Van Zeveren (Jespo Komen-Waasten) en Franklin Deconinck (RC Lauwe) – kwamen kennismaken met hun nieuwe club. Pedro Nolf kent SK Nieuwkerke uiteraard goed van er de voorbije jaren langs te gaan als trainer van onder andere KFC Poperinge en GS Voormezele. “Ik heb de club leren kennen als een warme en hechte groep met een goede bestuurlijke structuur.” Met dat bestuur had Pedro Nolf ondertussen een gesprek over de visie van de club. “De bestuursploeg ziet SK Nieuwkerke graag verder meedraaien in tweede provinciale en in die periode ook af en toe eens meedoen voor een prijs.”

Eindronde

Dat Pedro Nolf nu nog zes maanden moeten wachten vooraleer aan de slag te gaan, is naar zijn mening geen nadeel. “Noem het een lange inloopperiode om dan uiteindelijk in juli te starten met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen. In die periode zal ik zoveel mogelijk de prestaties van de club opvolgen. Zo denk ik dat de club een sterke terugronde tegemoet gaat. Een eindrondeticket sluit ik niet uit, al ga ik er wel van uit dat ik volgend seizoen met deze club in tweede provinciale aan de slag ga.” (MDN)

Zondag 12 januari om 14.30 uur: SK Nieuwkerke – Jespo Komen-Waasten.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.