Paul Clement wil Cercle Brugge zien bevestigen tegen KV Mechelen

© foto Belga
Redactie KW

De trainer van groen-zwart is zeer tevreden over de sportieve gang van zaken, net als over de voorbije transfers.

De coach van Cercle Brugge blikt eerst nog eens terug op de drie punten op de vorige speeldag tegen Antwerp. “Met winst afsluiten na een week hard werken, gaf ons voldoening. Belangrijk is dat mijn spelers weten dat ze na deze mooie prestatie nu op die ingeslagen weg verder moeten. Want er wacht opnieuw een belangrijke wedstrijd in Mechelen.”

“Ik heb hun eerste twee matchen gezien, op Anderlecht kwamen ze van een 2-0-achterstand terug en er zat voor hen zelfs meer in”, vindt Clement. “Ik verwacht een moeilijke wedstrijd en mijn spelers weten dat. Mechelen heeft een interessante stijl van spelen, tactisch gezien. Ze hebben veel kracht in de ploeg. Jonge en atletische spelers. KVM voetbalt aan een hoge intensiviteit.”

Nieuwe spits

Cercle Brugge zocht geduldig naar aanwinsten en ook Clement wilde versterkingen. Met Thomas Didillon, die al in doel stond, de Schot David Bates die stilaan fysiek en klaar geraakt om aanspraak te maken op een basisplaats en de laatste nieuwkomer, de spits Iké Ugbo, is er toch beweging in het transferbeleid van Cercle gekomen. “Met deze drie spelers erbij in de as van het veld hebben we meer kracht in de ploeg. Het zou goed zijn mocht er nu nog iemand bijkomen om die as te vervolledigen”, zegt de trainer. “Ugbo is in goede conditie, maar hij mist nog wat aan matchritme. Hij heeft wat achterstand op de anderen, maar hij beschikt over een positieve houding en werkt hard om het nodige in te halen. Hopelijk kunnen we vlug op hem rekenen.”

Iké zal hard voor ons werken en hopelijk zorgt hij voor de nodige goals

Ugbo is een gemotiveerde aanvaller en houdt er als spits uiteraard van om goals te maken, beslissende doelpunten. Nigel Gibbs, de assistent-trainer, kende hij al en dat was belangrijk in zijn beslissing om naar Cercle te gaan. Clement kende hem niet persoonlijk, maar hij heeft nog connecties bij Chelsea. “Ik heb hen uiteraard gevraagd naar Iké zijn voetbalkwaliteiten. Hoe hij is in de omgang. Want je wil toch de juiste speler binnenbrengen?”

“Hij is een goede kerel. Iké zal hard voor ons werken en hopelijk zorgt hij voor de nodige goals. Hij heeft gestalte en een ferm postuur en krijgt graag de kans om in de rug van de verdediging op te duiken. Hij is geen targetspits, maar wat ik zag op training is dat zijn afwerking alvast heel goed is.”

De nieuwe technisch directeur, de Mexicaan Carlos Aviña Ibarrola, wacht de coronamaatregelen af om naar ons land te reizen. Clement had ondertussen al verschillende videogesprekken met hem. “Met Stuart Metcalf van Tottenham, bij ons verantwoordelijk voor performance en video-analyse, Carlos van Club América, mijn achtergrond en die van Nigel en de volledige technische staf toont aan in welke richting Cercle wil gaan. Er is tevens de sterke relatie met AS Monaco en de synergie tussen beide organisaties.”

Hopelijk kan ik zo spoedig mogelijk samenwerken met de nieuwe technisch directeur Carlos Aviña Ibarrola

“Ik ben voortdurend in contact met technisch directeur Paul Mitchell en Laurence Stewart, verantwoordelijk voor transfers en sportieve ontwikkeling. Als we elkaar beter leren kennen zie ik onze relatie alleen maar beter worden. En eens Carlos hier is, zorgt ook hij voor ervaring en ondersteuning, zowel voor mij als voor de ploeg. Hopelijk kunnen we zo spoedig mogelijk met hem samenwerken.”

Terugzien met Fabien Mercadal

Aboubakary Kanté was vorig seizoen een van de eerste inkomende transfers bij Cercle, maar werd meteen weer uitgeleend aan het Franse Le Mans FC. Ook nu lijkt de spits andere oorden te mogen opzoeken en is in onderhandelingen met een nieuwe werkgever.

Cercle Brugge oefent op vrijdag 4 september, voor aanvang van een voetbalvrij weekend, tegen het Franse USL Dunkerque uit de Ligue 2, op het trainingsveld op Olympia en achter gesloten deuren. Het wordt overigens een weerzien met Fabien Mercadal, vorig seizoen bij groen-zwart en nu trainer van Dunkerque.

Vrijdag is het binnen de dagelijkse werking van Cercle de laatste werkdag van Thibault Dochy als Legal Counsel. Vanaf maandag gaat hij bij RSC Anderlecht aan de slag. Bijzonder was dat hij bij zijn komst naar Cercle als jurist als eerst het transferdossier van Kylian Hazard als een speler van Chelsea FC mocht afronden en deze week met de uitleenbeurt van Iké Ugbo een andere speler van diezelfde Londense club tot een goed einde mocht brengen. (ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.