Paul Clement kijkt uit naar wedstrijd tegen Anderlecht: “Twee jonge teams tegen elkaar”

© belga
Redactie KW

De trainer van Cercle Brugge kijkt dit seizoen naar alle matchen uit, maar toch heel speciaal naar die tegen RSC Anderlecht. En daar heeft hij meer dan een reden voor. “Het blijft een topteam in België met een rijke traditie, zowel in eigen land als in het buitenland.”

Voor Paul Clement is het leuk om deze wedstrijd voor te bereiden. “We kijken er met de hele groep naar uit. Er zullen toeschouwers aanwezig zijn en dat is fijn. Er zal sfeer zijn en dat hebben we de voorbije weken toch gemist.”

Het wordt voor Clement een ontmoeting met Vincent Kompany en die is niet nieuw. “Na mijn periode bij Swansea trok ik naar Manchester City. Ik bracht er wat tijd door met Pep Guardiola en volgde hun trainingen. Ik had ook enkele korte gesprekken met Vincent na die trainingen. Ik bewonder en respecteer hem als voetballer. Hij was een topspeler, zowel voor Manchester City – waar hij toch als een ambassadeur fungeerde – als bij de Belgische nationale ploeg. Hij heeft fantastische kwaliteiten als het om leiderschap gaat.”

Hij stopte bij Anderlecht als speler om er trainer te worden. “Een wijze beslissing. In het moderne voetbal is het zeer moeilijk om beiden te combineren”, vindt de Cerclecoach.

Twee jonge teams

Frank Arnesen, een vriend en een voormalige collega van Clement, was vorig seizoen bij Anderlecht als sportief directeur. “Met hem werkte ik samen in Chelsea. Ik ken hem goed. Nu is hij aan de slag bij Feyenoord. Anderlecht vormt een sterk geheel, met tal van opties. De voorbije matchen kozen zij voor een jong elftal waarmee ze willen bouwen en op termijn wellicht iets moois mee willen bereiken. Misschien evenaart de gemiddelde leeftijd van ons wel met die van hen, maar dan mogen we spelers als Omolo en Taravel niet meerekenen. Niettegenstaande komen zondag twee jonge teams tegenover elkaar te staan.”

Met uitzondering van Guy Mbenza, nog niet op training na zijn blessure, en Alimany Gory, twijfelachtig met een pijnlijke schouder, is bij Cercle iedereen fit. De nieuwkomer Leonardo Da Silva heeft nog fysieke achterstand en over Franck Kanouté beslist de trainer na de training van zaterdag.

Verdediger van Monaco

Cercle hoopt eerstdaags de komst van Harisson Marcelin, een 20-jarige Franse centrale verdediger van bij AS Monaco, officieel aan te kondigen. Hiermee groeit de kern van groen-zwart, zijn er meer mogelijkheden en opties, maar is het niet onmogelijk dat er deze maand misschien spelers worden uitgeleend. De coach van Cercle verwacht in deze transferperiode toch nog wat beweging. “Zeker als er zich een opportuniteit voordoet of een jong talent dat te goed is om neen tegen te zeggen. Dat zal ook zo zijn in de wintermercato. Het is mogelijk dat er dan goede spelers vrijkomen en daar moeten we op voorbereid zijn.”

De nieuwe technisch directeur van Cercle, de 28-jarige Mexicaan Carlos Aviña Ibarrola streek vorige week in Brugge neer en verbleef negen dagen op hotel in quarantaine. Hij legde donderdag een negatieve coronatest af zodat hij volgende week officieel bij groen-zwart aan de slag kan. (ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.