Patrick Lefevere zag in Walter Coucke een sportdirecteur

Redactie KW

De viering van 90 jaar wielerclub KSV-Deerlijk bracht veel ex-renners, renners en zelfs Patrick Lefevere samen.

Honderden foto’s, bekers, truien, krantenknipsels en archiefdocumenten van de club werden zaterdagavond 30 september tentoongesteld. Ere-voorzitter Walter Coucke (78) genoot samen met de vele aanwezigen.

“Eerste rennersjaren bij KSV-Deerlijk”

Profrenner Julien Vermote kwam langs zeggen en ook Patrick Lefevere, ploegbaas van Quick-Step, had die avond vrij gehouden: “Ik wilde hier absoluut zijn. Ik heb bij deze club mijn eerste rennersjaren beleefd en heb grote eerbied en vriendschap met Walter Coucke. Hij was een voorbeeld van een ploegleider en zou eigenlijk een goede sportdirecteur geweest zijn. Hij bleef bij zijn job en zijn KSV-Deerlijk.”

Kampioenschap in Tiegem

De twee hadden het uitvoerig over het kampioenschap voor liefhebbers van 1975 in Tiegem. Lefevere werd tweede en Pol Verschuere won. Walter Coucke: “Ik heb ze alletwee in de kleedkamer, een garage, bij mij geroepen en gezegd dat ze zeker niet tegen elkaar mochten fietsen.”

Patrick Lefevere: “Pol zei dat hij zou aanvallen op een parcours dat hij door en door kende en ik zou afwachten. Pol reed alleen weg en ik zag hem pas aan de eindstreep terug.” (MV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.