Roeselarenaar Patrick Lefevere zal, net als Brussels burgemeester Philippe Close, als onafhankelijk bestuurder deel uitmaken van de Raad van Bestuur van Anderlecht. "Jarenlang was hij de meest succesrijke teammanager van het peloton met ploegen zoals Mapei, Omega Pharma - QuickStep en nu Deceuninck - QuickStep. Hij maakte van zijn wielerploeg telkens een sterk merk, door zijn kennis van de wielerwereld te combineren met zijn grote commerciële feeling", schrijft Anderlecht op de clubwebsite over Patrick Lefevere.

Karel Van Eetvelt van Febelfin wordt vanaf april de nieuwe ceo van paars-wit. Wouter Vandenhaute wordt dan weer extern adviseur. "Met deze beslissingen willen we de operationele werking en de strategische positie van de club versterken om Anderlecht opnieuw slagvaardiger en daadkrachtiger te maken", zegt Anderlechtvoorzitter Marc Coucke.

In een dubbelinterview met Vincent Mannaert (Club Brugge) in De Krant van West-Vlaanderen, ontkende Patrick Lefevere vorige week nog dat hij een Anderlechtsupporter is. "Dat misverstand wil ik nu wel eens definitief rechtzetten. Dat ik een supporter van Anderlecht zou zijn, dat hebben jullie journalisten er altijd van gemaakt. Mijn sponsors, zoals bijvoorbeeld Cola en Peugeot, hadden daar een loge. En ik was goed bevriend met de vader van Olivier Deschacht. Daardoor kwam ik er ook vaak. Maar toen Marc Coucke mijn sponsor was, zat ik ook regelmatig in zijn loge op Club. Ik beschouw mezelf trouwens ook niet als een voetbalkenner."

(Belga/TV)

Voor meer relevante informatie, zie ook Huis te huur in Anderlecht

Roeselarenaar Patrick Lefevere zal, net als Brussels burgemeester Philippe Close, als onafhankelijk bestuurder deel uitmaken van de Raad van Bestuur van Anderlecht. "Jarenlang was hij de meest succesrijke teammanager van het peloton met ploegen zoals Mapei, Omega Pharma - QuickStep en nu Deceuninck - QuickStep. Hij maakte van zijn wielerploeg telkens een sterk merk, door zijn kennis van de wielerwereld te combineren met zijn grote commerciële feeling", schrijft Anderlecht op de clubwebsite over Patrick Lefevere.Karel Van Eetvelt van Febelfin wordt vanaf april de nieuwe ceo van paars-wit. Wouter Vandenhaute wordt dan weer extern adviseur. "Met deze beslissingen willen we de operationele werking en de strategische positie van de club versterken om Anderlecht opnieuw slagvaardiger en daadkrachtiger te maken", zegt Anderlechtvoorzitter Marc Coucke.In een dubbelinterview met Vincent Mannaert (Club Brugge) in De Krant van West-Vlaanderen, ontkende Patrick Lefevere vorige week nog dat hij een Anderlechtsupporter is. "Dat misverstand wil ik nu wel eens definitief rechtzetten. Dat ik een supporter van Anderlecht zou zijn, dat hebben jullie journalisten er altijd van gemaakt. Mijn sponsors, zoals bijvoorbeeld Cola en Peugeot, hadden daar een loge. En ik was goed bevriend met de vader van Olivier Deschacht. Daardoor kwam ik er ook vaak. Maar toen Marc Coucke mijn sponsor was, zat ik ook regelmatig in zijn loge op Club. Ik beschouw mezelf trouwens ook niet als een voetbalkenner."(Belga/TV)Voor meer relevante informatie, zie ook Huis te huur in Anderlecht