Patrick Decuyper presenteert plannen met Antwerp, maar heeft (nog) geen akkoord

Redactie KW

Aan het Bosuilstadion in Antwerpen heeft zakenman Patrick Decuyper (ex-Zulte Waregem) zaterdag zijn plannen met tweedeklasser Royal Antwerp FC uit de doeken gedaan. .

Decuyper wil de komende jaren onder meer de structuur van de club moderniseren, het spelersbudget jaarlijks met een miljoen euro uitbreiden, het stadion opfrissen en (vooral) een voetbalschool uit de grond stampen voor jong talent uit de regio. De benodigde financiële slagkracht is er volgens Decuyper, maar een broodnodig akkoord met enkele resterende schuldeisers van Antwerp (nog) niet. Maandagnacht is de deadline om tot een totaalakkoord te komen en zo toch nog een licentie voor tweede klasse voor volgend seizoen te kunnen verkrijgen.

“Schulden niet bevriezen”

“Antwerp speelt voor het elfde seizoen op rij in tweede klasse, heeft zware schulden, nauwelijks financiële middelen en een moeilijke structuur”, zegt Decuyper. “Er is dus maar één optie: totale verandering op alle vlakken. Er zijn verschillende scenario’s op korte termijn mogelijk, zoals het bevriezen van de schulden, maar dat is volgens mij niet de juiste oplossing omdat je dan de problemen alleen maar voor je uit schuift.”

Wat Decuyper en zijn investeerders wel willen, is een definitief akkoord met alle schuldeisers om zo met een ‘clean sheet’ te kunnen beginnen. “Ik ga bij Antwerp geen onemanshow van Decuyper houden”, verzekert hij ook. “Mijn grootste aandacht zal naar de jeugdwerking gaan en verder zal ik mijn visie delen en met een professioneel en gemotiveerd team werken.”

Om wat meer vertrouwen bij schuldeisers en supporters te wekken, heeft Decuyper naar eigen zeggen alvast het resterende geld voor borgstelling in het licentiedossier op een gecontroleerde rekening gestort. “Als er een akkoord komt, zullen we alles bij elkaar in enkele maanden tijd al vijf miljoen euro in Antwerp geïnvesteerd hebben.”

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.