Pascal De Vreese wordt trainer van Jong Zulte

Pascal De Vreese was onder meer trainer bij Gullegem. © a-Bart
Redactie KW

Pascal De Vreese (47) is de nieuwe trainer van Jong Zulte. Hij is de opvolger van Frederik D’hollander, die een opdracht krijgt bij SV Zulte Waregem.

Pascal is een man van vele voetbaloorlogen, als speler én trainer. Hij woont in Otegem, op 100 meter van het veld. Hij was daar in het verleden trouwens trainer. Zijn toekomst ligt bij Jong Zulte.

“Uiteraard klinkt de naam ‘Zulte’ mij bekend in de oren”, zegt hij. “Toen er nog geen sprake was van een fusie tussen Zulte en Waregem, speelde ik met Zultse V.V. kampioen in eerste provinciale. Het speelveld, al jaren eigendom van Zulte Waregem, is het veld waarop de na de fusie tot stand gekomen club Jong Zulte de thuismatchen speelt.”

Later liet Pascal De Vreese van zich horen in eerste klasse, onder meer bij AA Gent en SV Waregem. In de herfst van zijn spelersloopbaan won hij met Gavere zelfs de ‘Zilveren Voetbal’ als topscorer van de reeks. Hij werd achteraf ook trainer bij Roeselare (beloften), Deinze (beloften), Gullegem, Avelgem en Otegem.

Geen druk op de schouders

“Ik heb er enorm veel zin in. Ik ben als trainer niet snel tevreden, maar ik weet dat het bestuur geen druk op mijn schouders legt. Op zijn minst even goed doen als vorig seizoen moet met een gewijzigde kern wel lukken. De jongste seizoenen overschreed Jong Zulte in eerste provinciale de kaap van de 40 punten. Dat wil ik zo houden.”

De spelers verzamelen op maandag 20 juli voor de eerste training. Het reeds eerder door zijn voorganger Frederik D’hollander en de sportieve staf vastgelegd oefenprogramma blijft behouden. Kim Six (T2) en Kevin Degrande (T3) blijven aan boord.

(RMN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier