Paolo Tagliavento fluit Champions League-duel tussen Club Brugge en Porto

Jelle Vossen kreeg in 2011, toen hij nog voor Racing Genk uitkwam, al eens geel van Tagliavento. De twee zien elkaar dinsdagavond terug op Brugse bodem. © BELGA
Redactie KW

De Italiaan Paolo Tagliavento is door de Europese Voetbalbond aangeduid als scheidsrechter voor het Champions League-duel tussen landskampioen Club Brugge en FC Porto, dinsdag in het Jan Breydelstadion. Dat maakte de UEFA maandag bekend.

De 44-jarige Tagliavento, internationaal actief sinds 2007, was twee jaar geleden de ref tijdens de Champions League-groepswedstrijd tussen RSC Anderlecht en het Duitse Borussia Dortmund (0-3). In 2013 leidde de Italiaan, die een kapsalon uitbaat, de WK-kwalificatiewedstrijd van de Rode Duivels in Schotland (0-2 winst voor België). Twee jaar eerder had Tagliavento de wedstrijdleiding in handen toen Genk in de poulefase van de Champions League Leverkusen ontving (1-1). Hij was er ook bij toen Anderlecht in het seizoen 2007-2008 in de heenmatch van de 16e finales van de toenmalige UEFA Cup Bordeaux met 2-1 versloeg.

Het door blessures geteisterde Club Brugge gaat tegen het Porto van Laurent Depoitre op zoek naar de eerste punten in groep G. Op de eerste speeldag verloor blauw-zwart met 0-3 van Leicester. Daarna gingen de troepen van Michel Preud’homme met 4-0 onderuit bij Kopenhagen. Porto telt één punt na een 1-1 gelijkspel thuis tegen de Deense kampioen en een 1-0 nederlaag bij Leicester. Vrijdag ging Club Brugge in de slotfase van de competitiematch tegen Charleroi kopje onder (1-0), het is na 10 speeldagen pas zesde in de Jupiler Pro League.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier