Owngoals nekken SK Eernegem in Ninove

Jochen Delrue. © VDB

SK Eernegem heeft de eerste speeldag van de nieuwe voetbaljaargang in vierde klasse niet winnend afgesloten. In Ninove ging het met 4-0 onderuit, door onder meer twee eigen doelpunten.

SK Eernegem was in de eerste helft nochtans minstens de evenknie van KVK Ninove, maar tot grote kansen kwamen beide ploegen aanvankelijk niet. Tot vlak voor rust. Op hoekschop kwamen de Oost-Vlamingen op voorsprong via Glenn Van Den Branden.

Ook na de pauze moesten de Kanaries niet onderdoen voor de thuisploeg. Voetballend liep het vlot, tot aan de zestien. Daar stokte de machine wat. Een schot van Junior Van Damme week af op de rug van een Eernegemse verdediger. Xavier Kerckhove was kansloos. Dik vijf minuten later kende Eernegem opnieuw pech. Via een verdedigende voet verdween de bal in doel: 3-0. Van Den Branden deed de pil nog bitterder smaken door de kloof in de slotminuut nog uit te diepen.