Overnemer KSV Roeselare op komst, maar geen toestemming voor openingswedstrijd

Er werd deze middag getraind door de spelerskern van KSV Roeselare. © VDB
Wouter Vander Stricht

Een Franse investeringsgroep heeft bij de curator de intentieverklaring op het overnemen van het stamnummer 134 van KSV Roeselare neergelegd. Maandag moet alles afgerond worden, maar ondertussen stond zaterdag al de openingswedstrijd van de competitie thuis tegen FCV Dender EH op het programma. Maar daarvoor werd geen toestemming gegeven.

KSV Roeselare zal dit weekend de competitie niet openen tegen FCV Dender EH. Burgemeester Kris Declercq: “De vraag om te spelen werd aan ons gesteld, maar dat ligt buiten onze macht. De curator is meester van de zaak, dat bevestigde ook onze eigen raadsman.”

Geen veiligheidsprotocol

Bijkomend probleem is dat er nog geen veiligheidsprotocol is tussen de stad en de ‘nieuwe club’. De politie is officieel ook nog niet op de hoogte van een eventuele doorstart en het is ook niet duidelijk of de club over een veiligheidsverantwoordelijke en voldoende stewards beschikt.

Deze middag trainde de voltallige kern – op Wouter Biebauw die naar Beerschot vertrokken is na – op Schiervelde onder leiding van trainer Karel Fraeye.

Geen defintieve witte rook

Curator Yves François heeft met de potentiële overnemers dus intentieverklaring die nog moet bekrachtig worden. “De investeerders hebben nog enkele bijkomende vragen gesteld. Ze weten goed wat ze kopen, maar ze moesten alles budgettair nog eens aftoetsen. In de loop van maandag of dinsdag zou het akkoord moeten rond geraken. Maar tot het effectief gebeurd is, is er eigenlijk nog geen witte rook.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier