Overname van KSV Roeselare nog altijd niet voor 100 procent rond: “We zitten nu op 99,6 procent”

De spelers van KSV Roeselare kregen vandaag een dagje vrij. © VDB
Wouter Vander Stricht

Curator Yves François, die het faillissement van KSV Roeselare afhandelt, kreeg vanmorgen het nieuws dat de potentiële overnemers nu een advocaat onder de arm hebben genomen. “We gaan nu van 99,5 naar 99,6 procent, maar de resterende 0,4 procent moet nog voldaan worden om de overname definitief te laten worden”, klinkt het bij de curator. “Als er vandaag geen nieuws komt, dan geef ik morgen bepaalde spelers hun vrijheid.”

De spelers trainden afgelopen maandag en dinsdag. Op woensdag hebben ze een dagje vrij, maar ze hoopten om donderdag opnieuw te kunnen trainen. Curator Yves François zou morgen wel eens op training kunnen opdagen. “Als de investeerders vandaag niet over de brug komen met de centen, dan ga ik morgen naar de training. De spelers die geen transferwaarde hebben, zullen we dan hun vrijheid aanbieden. Aan wie wel nog transferwaarde kleeft, kunnen we bij een transfer nog wat geld ontvangen om de schulden mee aan te zuiveren.”

Contracten heronderhandelen

De spelersgroep kreeg naar verluidt royale contracten. Ziet de overnemer het zitten om die op zich te nemen op het niveau van eerste nationale. “Naar gelang wie die contracten gegeven heeft zitten er spelers tussen die wel zeer goed betaald zijn voor dit niveau. Maar het staat de overnemer ook vrij om die contracten te heronderhandelen. Ik verneem dat er binnen de spelersgroep daar ook bereidheid toe zou zijn.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier