Overname KV Oostende door Amerikaanse investeringsgroep is rond

KVO-voorzitter Frank Dierckens. © belga
Redactie KW

Alle handtekeningen zijn gezet, voorzitter Frank Dierckens breikte een definitieve overeenkomst met Pacific Media Group, zo meldt de kustploeg op haar website.

“KVO is verheugd officieel te kunnen meedelen dat voorzitter Frank Dierckens deze week een definitieve overeenkomst heeft getekend met een Amerikaanse investeringsgroep omtrent de overname en investering in onze voetbalclub KV Oostende”, luidt het. “Hiermee is de toekomst van KV Oostende verzekerd. Momenteel wordt sereen en hard gewerkt aan ons licentiedossier, dat maandag 4 mei zal worden voorgelegd aan het BAS. Na het behalen van de licentie zal uitgebreider gecommuniceerd worden.”

https://twitter.com/kvoostende/status/1255171599537451010KV Oostendehttps://twitter.com/kvoostende
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
550rich3153600000Twitterhttps://twitter.com1.0

Vorige week kondigde de Oostendse burgemeester Bart Tommelein (Open VLD) al aan dat er een akkoord was bereikt tussen PMG, de stad Oostende en Alychlo, de holding van Marc Coucke, ex-voorzitter van Oostende. Volgens de Oostendenaren stond huidig Anderlechtvoorzitter Coucke, eigenaar van de tribunes van KVO, een deal met PMG in de weg.

Met dit ondertekend akkoord lijkt KV Oostende gered na weken en maanden van financiële perikelen. In eerste zit kreeg de club drie weken geleden geen proflicentie voor het Belgische voetbal, omdat de licentieaanvraag gebaseerd was op een kapitaalsverhoging van 2,7 miljoen euro die door PMG zou worden doorgevoerd.

Omdat de overnamedeal maar niet rond geraakte, vond die injectie toen niet plaats en waren er onvoldoende financiële middelen om de Licentiecommissie te overtuigen. Voor het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) verwacht Oostende nu wel groen licht te krijgen om ook volgend seizoen in 1A te kunnen spelen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.