Opnieuw beroep tegen aanleg kunstgras voetbalveld in Keiem

Het Keiemse voetbalveld. © type="Seq" Annie Callewaert ACK
Redactie KW

Het Vlaams Departement Omgeving heeft opnieuw beroep aangetekend tegen de tijdelijke vergunning voor een nieuw kunstgras voetbalveld op het huidige terrein van Sporting Keiem. Het stadsbestuur herwerkte het dossier na een eerder beroep vorig jaar, maar het Vlaams Departement Omgeving blijft dus bij haar standpunt.

Het stadsbestuur besloot na het beroep van het Departement Omgeving vorig jaar de beslissing van de provinciale deputatie niet af wachten en de aanvraag in te trekken. Het bereidde wel een nieuw dossier voor. Samen met een studiebureau herwerkte het stadsbestuur de aanvraag, met een ruimere argumentatie.

Het college van burgemeester en schepenen leverde op 1 juni 2021 een vergunning van vijf jaar af voor de aanleg van het kunstgrasterrein langs de Tervaetestraat. Het Vlaams Departement Omgeving gaat echter, net als een jaar geleden, in beroep en geeft aan dat er geen wettelijke vergunningsbasis is voor het kunstgrasveld. Het Departement heeft twijfels over de tijdelijkheid van de vergunning.

Provinciale deputatie aan zet

Het is nu aan de provinciale deputatie om tegen het einde van het jaar te beslissen of ze het beroep van het Departement Omgeving volgt of niet. Het stadsbestuur zal het dossier echter verdedigen en wil zo alsnog zijn slag thuishalen om toch een kunstgrasveld te realiseren voor het druk bezette terrein.

Verhuis

Het stadsbestuur ging samen met een studiebureau wel al aan de slag om het ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) te hertekenen en binnen een aantal jaar een nieuwe sportsite te realiseren op De Warande, op de hoek van de Keiemdorpstraat en de Oostendestraat. Dan kan het voetbalveld van de Tervaetestraat naar deze locatie verhuizen. (red.)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.