Openingsspeeldag eerste nationale met derby Winkel Sport-Mandel United; R. Knokke FC is bye en opent weekje later

Wouter Vander Stricht

De competitie in eerste nationale met drie West-Vlaamse teams start in het weekend van 11 en 12 september. En voor de drie West-Vlaamse teams begint die competitie op een aparte manier. R. Knokke FC is bye, de buren uit Sint-Eloois-Winkel (Winkel Sport) en Izegem (Mandel United) kijken elkaar meteen in de ogen.

Omdat er slechts 15 ploegen zijn in eerste nationale is er iedere speeldag ook één ploeg bye en op de openingsspeeldag valt ‘die eer’ R. Knokke FC te beurt. De oostkustploeg start op 18 september met een verplaatsing naar Dender, de eerste thuismatch werkt men een week later af tegen Rupel Boom. Vervolgens krijgt men met Patro Eisden Maasmechelen, RFC Luik en Thes Sport een zwaar drieluik.

De eerste ‘derby’ werkt Knokke thuis af op 14 november tegen Mandel United, op 5 december mag het op bezoek bij Winkel Sport.

Mandel United heeft onder de vleugels van de Strive Football Group een nieuw elan gekregen. De ambities zijn er, maar trainer Rudi Verkempinck wacht nog op enkele (aanvallende) versterkingen om zijn kern nog meer te stofferen.

De eerste wedstrijd speelt Mandel dus op het veld van buur Winkel Sport. Vervolgens speelt het drie keer thuis tegen Visé, Francs Borais en Dessel Sport, maar daartussen zit ook het bye-weekend (25-26) september.

De kassier van Winkel Sport mag zich op de eerste speeldag (hopelijk) al in de handen wrijven, met de komst van Mandel United. Van de volgende vier wedstrijden speelt Winkel er drie op verplaatsing.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier