Op 29 april apotheose op de EOTS-party, nu serveren we al het EOTS-team van het jaar

Maandelijks werd een EOTS-team verkozen uit spelers die de weken voordien zich in de kijker speelden. Nu stelde de EOTS-jury uit al die genomineerden een team van het jaar samen.

Vaak leidde dat tot moeilijke keuzes, maar al de spelers die een nominatie kregen haalden een mooi niveau. In het EOTS-team van het jaar werd een evenwichtige samenstelling nagestreefd. Stem hier op jouw favoriete speler van de maand. Stemmen kan tot maandagmorgen 23 april om 8 uur.

Brecht Laleman (doelman, KFC Mandel United)

Brecht Laleman.
Brecht Laleman.© Bart

Brecht Laleman (28) werd binnengehaald door KFC Izegem, net voor de club fuseerde met OMS Ingelmunster tot Mandel United. In het seizoensbegin haalde hij al een degelijk niveau, maar speelde de ploeg nog wat te wisselvallig en kwamen zijn prestaties niet danig in the picture. Na de jaarwisseling hield hij vele malen zijn netten schoon en presteerde hij weer als in zijn Torhoutse periode.

Rens Verhooghe (linksachter, Winkel Sport)

Rens Verhooghe.
Rens Verhooghe.© Bart

Ondanks zijn nog jeugdige leeftijd straalt Rens Verhooghe (23) een bepaalde maturiteit uit. Speelt al enkele jaren wekelijks op een hoog niveau en blijft ook volgend seizoen op post bij Winkel ondanks interesse van ploegen uit hogere reeksen. De Ruiseledenaar genoot zijn jeugdopleiding voor een groot stuk bij KV Kortrijk.

Hans Cornelis (centrale verdediger, KSKV Zwevezele)

Hans Cornelis.
Hans Cornelis.© Bart

Oud-Clubvoetballer Hans Cornelis (35) maakte samen met zijn ploegmaats de droom van voorzitter Paul De Groote om in de nationale reeksen te spelen waar. Met zijn jarenlange ervaring op het hoogste niveau was hij een seizoen lang de leider en sterkhouder bij kampioen KSKV Zwevezele, dat straks in de derde amateurklasse zal uitkomen.

Arvid Lenihan (centrale verdediger, KSV Oostkamp)

Arvid Lenihan.
Arvid Lenihan.© Bart

Misschien klinkt deze 24-jarige centrale verdediger als een verrassende naam in het EOTS-team van het jaar, maar ook hij acteerde een seizoen lang sterk. Trainer Lauwers noemt hem zelf één van zijn onopvallende sterkhouders die door het vele aanvallende geweld van zijn team niet altijd voldoende aandacht krijgt.

Michiel Clyncke (rechtsachter, KFC Mandel United)

Michiel Clyncke (rechts).
Michiel Clyncke (rechts).© Bart

Het ‘brommertje van Mandel’ staat wekelijks bij de tegenstander aangestipt als de speler die aan banden moet worden gelegd. Naast zijn loopvermogen, snelheid en voorbeeldige mentaliteit weet Michiel Clyncke (24) bij tijd en stond ook nog de weg naar de netten te vinden.

Nicholas Tamsin (centrale middenvelder, Winkel Sport)

Nicholas Tamsin (rechts).
Nicholas Tamsin (rechts).© Bart

Nicholas Tamsin (28) binnenhalen staat garant voor een succesvol seizoen. Dat bewees hij onder meer door zowel bij Koksijde en Knokke telkens de titel te pakken in tweede amateur. Dit jaar lijkt zijn ploeg Winkel Sport zich tevreden te moeten stellen met een eindrondeticket, maar volgend jaar wil hij bij Mandel United hoge toppen scoren. Beschikt ook over een fantastische traptechniek.

Jeremy Brogniez (aanvallende middenvelder, KVC Wingene)

Jeremy Brogniez.
Jeremy Brogniez.© Bart

Technisch is Jeremy misschien wel één van de besten op de nationale velden. Wekelijks is hij de patron van het sterk presterende Wingene. Een speler uitkappen in de 16 meter, zelf scoren of een assist: deze 30-jarige middenvelder kan het allemaal. Samen met de puike organisatie houden zijn aanvallende impulsen Wingene ook in de race om de titel.

Daan Debouver (aanvallende middenvelder, FC Gullegem)

Daan Debouver (links).
Daan Debouver (links).© Bart

De Tieltenaar (24) genoot zijn jeugdopleiding bij Club Brugge, maar kende ook al heel wat blessures. Via RC Mechelen en SK Deinze kwam hij dit jaar bij FC Gullegem onder de vleugels van Pascal De Vreese terecht. Is momenteel topschutter van de reeks en dat leverde hem een transfer naar Mandel United op.

Dumitru-Cosmin Munteanu (linksbuiten, KSK Oostnieuwkerke)

Dumitru-Cosmin Munteanu (rechts).
Dumitru-Cosmin Munteanu (rechts).© Bart

De 26-jarige Roemeen hield vorig jaar bijna op zijn eentje Oostnieuwkerke in de hoogste provinciale reeks. Dit seizoen wat hij weer elke week een gesel voor de tegenstander. Naast de vele assists voor topschutter Timothy Van de Wouwer deed hij ook nog eens elf keer de netten trillen. Kan in de eindronde het verschil maken om zijn ploeg te laten promoveren.

Timothy Van de Wouwer (centrumspits, KSK Oostnieuwkerke)

Timothy Van De Wouwer.
Timothy Van De Wouwer.© Bart

Binnengehaald als een goalgetter pur sang loste Timothy (30) alle verwachtingen in. Dat hij een echte spits is, die leeft van doelpunten, wist iedereen al. Maar dat hij de kaap van de 35 doelpunten ging halen, werd toch niet direct verwacht.

David Cardon (rechtsbuiten, KSCT Menen)

David Cardon (rechts).
David Cardon (rechts).© Bart

Bij de gezellige grensploeg voelt David Cardon (29) zich duidelijk thuis en speelt hij met veel vertrouwen. Dit jaar haalde hij vaak met zijn treffers de zege binnen en staat hij misschien op 29 april op het EOTS-podium te pronken met zowel de trofee van topschutter als die van beste speler.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.