Oostnieuwkerke, Lendelede en Oostkamp stoten al door in de Beker van West-Vlaanderen

Lendelede bekert een ronde verder. (Foto Bart) © VDB
Wouter Vander Stricht

Op Allerheiligen wordt er ook in het West-Vlaamse voetbal gebekerd, maar drie ontmoetingen vonden al dinsdagavond plaats. De drie winnaars stoten door naar de kwartfinale, maar verzekerden zich zo ook al voor een ticket voor de Beker van België van volgend seizoen.

Het stuntje van de avond was er voor KFC Lendelede. Zij speelden 2-2 gelijk op het veld van eersteprovincialer RC Lauwe, maar haalden het in de strafschoppen met 3-5.

In de derby tussen SK Oostnieuwkerke en Dosko Beveren was de ambitieuze thuisploeg de torenhoge favoriet. De bezoekers, die in derde provinciale uitkomen, hadden net hun trainer Danny Couvreur zien opstappen. De mannen van Dosko weerden zich kranig en gingen maar met 2-1 de boot in.

In het derde treffen ging eersteprovincialer KSV Oostkamp – zonder topschutter Phil Cannoot – met 0-1 winnen bij derdeprovincialer KVK Avelgem.

Programma op 1 november

Er staan nog vijf wedstrijden op het programma op Allerheiligen, allen op het ongebruikelijke aanvangsuur van 14 uur.

Hooglede ontmoet er reeksgenoot Ploegsteert en ook in het duel KSV Pittem – KSV Kortrijk treffen de voorlaatste en de laatste uit derde provinciale elkaar. Zondag staan ze echter overigens opnieuw tegenover elkaar in Kortrijk. Iets wat Pittem ook al een ronde eerder voor had toen ze voor de openingsspeeldag van de competitie in de 16de finale van de beker met 0-3 gingen winnen op Ardooie, maar een week later hield Ardooie op volle sterkte wel de drie punten thuis.

RC Waregem (1) – VV Koekelare (3B)

WS Lauwe (1) – KFC Lichtervelde (3C)

KSV Pittem (3C) – KSV Kortrijk (3C)

E. Hooglede (3A) – US Ploegsteert (3A)

SC Blankenberge (1) – SV Wevelgem City (2B)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.