Oostendse ref maakt geslaagd debuut in Jupiler Pro League

Oostendenaar Jan Boterberg maakte zijn debuut op het hoogste niveau en hij deed het meer dan behoorlijk in Moeskroen-STVV. Zelf blikt hij tevreden terug op zijn partij.

Oostendenaar Jan Boterberg: “Ik droom nog niet van Europees voetbal”. © FRO

“Vorige maandag kreeg ik het bericht dat ik aan de slag mocht in Moeskroen”, opent Jan. “Uiteraard was ik in de wolken en ik verdiepte mij onmiddellijk in de twee ploegen. Ik was goed voorbereid en het is goed verlopen. Bij aanvang van de wedstrijd wensten beide trainers, Glen De Boeck van Moeskroen en Ivan Leko van Sint-Truiden, mij succes.”

Een belangrijke fase in de eerste helft was een schwalbe van een thuisspeler. “Ik had de actie goed gevolgd en duidelijk ingeschat. Er kwam geen reactie van de speler en daarmee wist ik dat het goed zat. Na de rust was er een moeilijke fase waarbij gescoord werd. Naar mijn gevoel was het buitenspel, maar mijn assistent had duidelijk gezien dat er een speler van achter de doellijn gelopen was, waardoor het geen buitenspel kon zijn. Al bij al is het vlot verlopen en mag ik heel tevreden terugblikken op mijn debuut.”

Voetjes op de grond

Tien jaar geleden moest Jan afhaken als voetballer door een knieblessure en omdat hij wilde in het voetbal blijven, volgde hij de scheidsrechtercursus bij de Oostendse vriendenkring.

“In minder dan tien jaar realiseerde ik mijn droom”, vervolgt opvoeder Jan. “Het is belangrijk dat ik fysiek in orde blijf, geen blessures oploop, alert blijf tijdens de wedstrijden en dat ik goede nazichten krijg. Ik blijf met de voetjes op de grond. Dromen van Europees voetbal doe ik zeker nog niet. Ik zal heel gelukkig zijn als mijn stage van vijftien wedstrijden goed is verlopen.” (FRO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.