Ook twee maal slecht nieuws voor kampioen Winkel Sport

Zakari Lambo tegen SK Ronse, de ploeg waar hij vorig en wellicht ook volgend seizoen zal spelen. © VDB
Wouter Vander Stricht

Kampioen Winkel won de laatste match van het seizoen tegen SK Londerzeel met 1-0, maar er viel dit keer ook slecht nieuws te noteren voor de rood-zwarten. Zaterdag is oud-voorzitter Hedwig Vansteenkiste overleden. Het ziet er ook naar uit dat Zakari Lambo Junior de ploeg alsnog zal verlaten.

De gezondheid van Hedwig Vansteenkiste was er de jongste maanden op achteruit gegaan, maar werd de situatie was sinds vorige week ernstig. Hij kon zo ook de kampioensmatch van ‘zijn Winkel’ niet meemaken. Hedwig Vansteenkiste (77) was niet enkel oud-voorzitter, jarenlang was hij de bezieler en kapitein van het eerste elftal dat toen furore maakte in eerste provinciale met heel wat eigen jeugdspelers. Voor de wedstrijd tegen Londerzeel was er een minuut stilte.

Op sportief vlak dan ook weer minder goed nieuws. Zakari Lambo Junior had al een overeenkomst bereikt met Winkel Sport voor volgend seizoen, maar lijkt nu terug te keren naar SK Ronse. Patrick Decuyper (ex-SV Zulte Waregem en Antwerp FC) heeft daar de schouders onder een ambitieus project gezet en de club trok aan de mouw van Lambo junior en senior. Het feit dat het pijlsnelle goudhaantje niet in de kern zat tegen Londerzeel, zegt wellicht voldoende. Een attractie minder volgend seizoen op Terschueren.