Ook Scor Oostrozebeke promoveert naar derde provinciale

Scor Oostrozebeke stijgt een niveau. © CLY
Redactie KW

Door de coronacrisis krijgt Scor Oostrozebeke de promotie naar derde provinciale in de schoot geworpen. En of ze daarmee tevreden zijn bij de voetbalvereniging.

We polsten bij voorzitter Jean Marie Bonte. “Gelukkig heb ik de spelers kunnen overtuigen om toch maar de laatste match te spelen tegen Jong-Vijve, die we winnend afsloten. Door de polemiek rond het ontslag van onze trainer Eric Verstraete weigerden de spelers aanvankelijk te spelen, maar gelukkig zijn ze op hun weigering teruggekeerd. Door te winnen tegen Jong Vijve stegen we meteen naar de tweede stek door het verlies van onze concurrenten. Hoe dan ook, onze ambitie bij het begin van het seizoen – de eindronde halen – is gerealiseerd en door de crisis is promotie nu verzekerd.”

Of er ook een feestje gebouwd wordt? “Vanzelfsprekend! Wij gaan zeker niet aan het volgende seizoen beginnen zonder onze promotie te vieren, alleen is het voorlopig nog koffiedik kijken wanneer dat zal kunnen.”

Kansen voor jongeren

Of er zicht is op mogelijke transfers? “Aangezien we niet kunnen vergaderen, is daarover nog niets definitief. We trekken hoe dan ook verder de kaart van de jeugd, maar één ding staat vast: er moet in elke geleding van de ploeg één versterking bijkomen willen we het in derde langer uitzingen.”

Of de zaak van de ontslagen trainer nu definitief van de baan is? “Daarover is het laatste woord nog niet gezegd. Ik kan alleen maar zeggen dat trainer Eric Verstraete alle gestelde ambities van bij de start van het voetbalseizoen heeft ingelost. Die verwachtingen waren de eindronde halen met kans op promotie naar derde, zorgen dat de sfeer binnen de ploegen goed is en vooral mikken op de jeugd. Dat heeft hij allemaal verwezenlijkt. Over dat item wordt zeker nog een hartig woordje gepraat.”

(CLY)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier