Ook dit seizoen geen Jelle Vossen tegen Club

Vossen speelde 4,5 jaar voor Club. (foto Belga) © belga
Redactie KW

Op zondag 20 september speelt Zulte Waregem thuis tegen Club Brugge. Net zoals in de terugwedstrijd van de halve finale van de beker van België begin februari zal het dat ook nu zonder Jelle Vossen moeten doen.

Jelle Vossen (31) tekende op 30 januari een contract voor 3,5 jaar bij Zulte Waregem. Club Brugge, waar de goalgetter onder de nieuwe hoofdcoach Philippe Clement op een zijspoor was geraakt, liet in de transferovereenkomst een opmerkelijke clausule opnemen, raakte snel bekend: hoewel het om een definitieve transfer ging, mocht Zulte Waregem zijn nieuwe spits niet opstellen in de terugwedstrijd van de halve finale van de beker van België op 5 februari. Francky Dury kon daar niet om lachen, zeker toen meteen bleek dat Vossen er al helemaal klaar voor was en op 2 februari bij zijn debuut voor Zulte Waregem twee keer scoorde in de competitiewedstrijd tegen Waasland-Beveren.

De coach van Zulte Waregem pleitte er zelfs voor om Vossen in de beker tegen Club Brugge toch op te stellen en de daarvoor contractueel voorziene financiële compensatie te betalen. Zijn argument was dat een bekerfinale veel meer zou opbrengen en dat de kans om die te bereiken groter was met Vossen in de ploeg. Het resultaat uit de heenwedstrijd was ook gunstig: 1-1. Het clubbestuur koos er evenwel voor om ook de geest van de afspraak te respecteren en Vossen niet op te stellen. Zulte Waregem verloor met 1-2, was uitgeschakeld, en niet alleen Dury vroeg zich achteraf af: wat was het geworden met Vossen er wel bij?

Clausule zelf ondertekend

Op 20 september is het weer Zulte Waregem tegen Club Brugge, dit keer een competitiewedstrijd van de zesde speeldag, en navraag leert ons dat Jelle Vossen weer niet mag meedoen. “Dat klopt”, aldus Vossen. “Die clausule geldt voor anderhalf seizoen, dus mag ik dit seizoen inderdaad ook nog niet meedoen.” Het is een clausule waar niet alleen Zulte Waregem maar ook hijzelf zijn handtekening onder zette, bekent hij. “Ja, omdat de deal tussen de clubs op tafel lag en ik die niet wou laten afspringen door niet akkoord te gaan met die clausule. Ik was heel blij dat ik die stap naar Zulte Waregem kon zetten en dus ondertekende ik die. Uiteraard zou ik liever meespelen tegen Club Brugge. Wat niet wegneemt dat ik nog geen seconde spijt kreeg dat ik die stap zette.”

Het blijft hoe dan ook een speciale wedstrijd, besluit hij. “Absoluut. Net als de wedstrijden tegen Genk. Maar bij Club Brugge ben ik pas weg en ken ik nog superveel mensen. Onder hen veel jongens met wie ik zelf nog samenspeelde. Dat is altijd speciaal als je die als tegenstander tegenkomt.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.