23 spelers gingen van start. Rechtsachter Carlo Damman is nog volop bezig aan de revalidatie en moet nog een tijdje aan de kant blijven. Ook geen Arthur Devos (de jonge belofte die aan de A-kern toegevoegd werd), hij ontbreekt nog enkele dagen wegens examens. $

Wel aan de slag: de afgeslankte kern van vorig seizoen met de doelmannen Biebauw, De Winter, Van Cauwenberge, de verdedigers Zolotic, Schmisser, Kompany, Borry, de middenvelders Van Acker, Dufour, Lépicier, de aanvallers Cornet, Samyn, Maletic, Kargbo Junior, Godwin.

Bij de nieuwelingen waren verdedigers Kocabas, Camargo, middenvelder De Smet en aanvaller Yagan present. Gravenberch is opnieuw uitgeleend door Reading. Ook de jonge doelman Laverge (U18) maakt de voorbereiding met het eerste elftal mee. Ook aanwezig: Ballegeer, de jonge belofte die eveneens een profcontract ondertekende. De Luis Peralta uit Nicaragua, die het voorbije seizoen in de USA speelde, is eveneens op Schiervelde neergestreken voor een testfase van 14 dagen. Hij is een snelle aanvallende linker middenvelder/flankaanvaller.

Een 23-koppige selectie werd voor een stevige anderhalf durende conditietraining onder handen genomen door conditietrainer Mauro Daturi. In de namiddag volgde er nog een tweede oefensessie. Deze week zal iedere dag getraind worden in voor- en namiddag.

Nederlander Marink Reedijk (26) is de nieuwe T2

De jonge Nederlander werkte de voorbije seizoenen als opleidingscoach bij de jeugd van Ajax Amsterdam U17,U18,U 19) en bij het Engelse West Bromwich Albion. Hij volgde een opleiding bestuurs- en organisatiewetenschappen, en later een master coaching wetenschappen en volgt nu nog een doctoraat in de filosofie. Brian Tevreden kwam een maand geleden bij hem uit. Vorig weekend ondertekende hij een contract voor één seizoen op Schiervelde.

Ondertussen legt de Nederlandse linksachter Kenny van der Weg (27), medische testen af in AZ Delta. Als alles goed lijkt wordt hij de vijfde aanwinst. Hij is oud-speler van NAC Breda en was sedert 2017 aan de slag bij de Ross County Hamilton Academical FC in de Premiership.

(FBR)