Ook aanvaller Jessy Lebsir (naar SW Harelbeke) vertrekt bij Winkel Sport

© VDB
Wouter Vander Stricht

Winkel Sport ziet ook Jessy Lebsir (27) vertrekken. De Franstalige spits kiest voor vierdeklasser SW Harelbeke. Rood-zwart, dat eerder wel al Lutun en Yde zag bijtekenen, zal zich in het aanvallend compartiment zeker mogen versterken.

Winkel Sport ziet straks Jessy Lebsir vertrekken. De vinnige aanvaller zal slechts één jaar bij derdeklasser Winkel Sport actief geweest zijn. Vorig seizoen scoorde hij aan de lopende band bij bij KVK Westhoek. Voetballen begon hij te doen bij Luingne, daarna ging het via de jeugd van KV Kortrijk naar KSV Roeselare. Daarna volgden nog SC Wielsbeke, VW Hamme en SK Ronse.

Dit seizoen was Lebsir niet echt een basisklant bij Winkel Sport. In het begin moest hij ook nog opboksen tegen Turcan, maar ook nadat die zich zwaar blesseerde moest hij in de pikorde voor de driemansvoorhoede het trio Lutun-Yde-Schamp voor zich dulden. Die eerste twee tekenden al bij, Mathias Schamp trekt naar vierdeklasser FC Pepingen.

“Hoewel hij niet vaak in de basis stond, kon Lebsir mooie cijfers voorleggen”

Lebsir manifesteerde zich trouwens als een goede invaller, met een goede mentaliteit. Na 25 wedstrijden stond hij 21 keer op het wedstrijdblad, bleef één keer op bank, viel 12 keer in en stond acht keer in de basis. Hij zit ondertussen ook al aan acht goals, cijfers waarmee je voor de dag kan komen. Dat dachten ze blijkbaar ook bij SW Harelbeke.

Spits Timothy Van de Wouwer tekende daar al bij en zal er een snelle spitsbroeder bij hebben. SW Harelbeke is overigens een van de kandidaten om uit vierde klasse te promoveren naar de nieuwe tweede amateurklasse. Daar zal ook Winkel Sport spelen, gezien het geen licentie aanvroeg voor de hoogste amateurklasse.

Bij Winkel Sport zal men in aanvallend opzicht zich nog zeker moeten versterken. Lebsir en Schamp zoeken dus andere oorden op. Turcan herstelt van een kruisbandblessure en het is ook nog niet zeker dat Winkel door gaat met hem.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.