Onverdiend thuis verlies voor KSV Oostkamp tegen Avanti Stekene

Dylan Vanneste kan met het hoofd ontzetten. © (Foto VDB)
Redactie KW

KSV Oostkamp verloor zondagmiddag met 0-1 van Avanti Stekene.

De Oost-Vlamingen traden aan met een dubbele verdedigingsgordel. Toch creëerden de jongens van de Valkaart ettelijke open kansen via onder meer Phil Canoot en Jari Timmerman. Pech, het doelhout maar vooral een uitstekende gastkeeper Johan De Grave verhinderden het openingsdoelpunt. Na de rust wijzigde het spelbeeld. Stekene verwierf veldoverwicht maar versierden amper kansen. Net na het uur lukte Koen De Wilde het enige doelpunt met een niet te pakken afstandsschot.

Onder impuls van een uitstekende kapitein Arvid Lenihan probeerde Oostkamp het tij te doen keren. De gelijkmaker wilde maar niet vallen. Vijf minuten voor inrukken pegelde de ingevallen Nikolaas Vermaut op de lat en de tweede bal werd miraculeus gestuit door de bezoekende keeper, die onklopbaar leek. Vervolgens bleef Avanti, met een ijzersterke defensie, overeind. Oostkamp verdiende minstens de halve inzet bij het debuut in de derde amateurklasse.

KSV Oostkamp: Carron, Van De Moere, Timmerman, Bekaert (70′ Vermaut), Decloedt, Vanneste, Canoot, Lenihan, Himpe (58′ Ly), Lannoo, Verheyden (86′ Verbrugge).

Doelpunten: 64′ De Wilde 0-1.

(JPV – Foto VDB)