Ontgoocheling overheerst bij Club Brugge na Europese uitschakeling

Ruud Vormer: “Op volle sterkte hadden we hier een grote kans om ons te kwalificeren.”©BRUNO FAHY BELGA
Ruud Vormer: “Op volle sterkte hadden we hier een grote kans om ons te kwalificeren.”©BRUNO FAHY BELGA
John Taillieu

Treurnis en droefenis alom bij Club Brugge na de late uitschakeling tegen Dynamo Kiev . Zo strandt het blauwzwarte Europese verhaal in de zestiende finales.

De goede uitgangspositie uit de heenwedstrijd kon Club in Jan Breydel niet verzilveren. Een tegengoal van Buyalskiy in de 83ste minuut betekende het einde van een mooie Europese campagne. Toch was het vooral ontgoocheling en teleurstelling die de bovenhand haalde want in beide partijen kon Club vanwege de vele coronagevallen bij bepalende spelers nooit op volle sterkte spelen. Het was de eerste nederlaag van 2021, maar die kon op geen slechter moment vallen.

“Meer verdiend”

Interim-coach Rik De Mil was aan zijn derde opdracht toe als invaller van Philippe Clement, ook al getroffen door corona. Hij zag dat de kopjes naar beneden hingen in de kleedkamer: “Iedereen was enorm ontgoocheld. We weten namelijk dat we meer verdienden en dat het ook meer kon zijn. We gaven zelf heel weinig weg, maar hadden efficiënter moeten omspringen met onze eigen mogelijkheden. Uiteindelijk krijg je dan het slechtst mogelijke scenario: een tegengoal in de slotfase. Het was een mooie Europese campagne maar het kon nog mooier zijn. Maar laten we vooral de goede dingen onthouden en op dat elan verder gaan.”

Club baalt na de uitschakeling tegen Kiev.©BRUNO FAHY BELGA
Club baalt na de uitschakeling tegen Kiev.©BRUNO FAHY BELGA

Ook kapitein Ruud Vormer stak zijn ontgoocheling niet onder stoelen of banken: “Dit is natuurlijk balen. Op volle sterkte hadden we een grote kans om ons te kwalificeren. De jongens die er door de coronaperikelen niet bij waren, brengen normaal gezien dat ietsje meer. Je mag echter Kiev niet onderschatten, die jongens stonden goed. Het is nu eenmaal de harde realiteit en de uitschakeling doet eventjes pijn. Nu moeten we vol gaan voor de competitie en de beker.”

Simon Mignolet druipt ontgoocheld af.©BRUNO FAHY BELGA
Simon Mignolet druipt ontgoocheld af.©BRUNO FAHY BELGA

Doelman Mignolet beleefde een erg vreemde donderdag. Hij moest lang wachten op de uitslag van zijn tweede coronatest. Die bleek uiteindelijk toch negatief waardoor de doelman zijn plaats tussen de palen mocht innemen. Hij kende een rustige avond, het eerste schot tussen de palen kwam er maar omstreeks de zeventigste minuut, maar uiteindelijk moest hij zich wel één keer gewonnen geven.

“Het is heel frustrerend en spijtig. Zij speelden in de laatste twintig minuten alles of niets. Spijtig genoeg valt het doelpunt dan in de laatste minuten van de wedstrijd, dan is het moeilijk om nog terug te keren. Op volle sterkte denk ik wel dat we deze wedstrijd konden winnen. Het is jammer voor de jongens die thuis zitten dat ze geen kans meer krijgen om een Europese wedstrijd te spelen. We konden zeker ons mannetje staan tegen de ploegen die nog overblijven in de Europa League.”

Dost geblesseerd

Tot overmaat van ramp viel ook nog Bas Dost uit met een spierblessure. Nog meer kopzorgen dus voor de medische staf, net terwijl zondag de ‘Slag van Vlaanderen’ op AA Gent op het programma staat. Wellicht kan Club wel een aantal coronagevallen recupereren. “De blessure van Dost is moeilijk in te schatten”, gaf Rik De Mil mee. “We hopen dat het meevalt. Vrijdag volgt een nieuwe coronatest en het is bang afwachten wie er zal kunnen spelen. Het is ook afwachten wie we fysiek kunnen klaarstomen. De groep blijft echter heel gemotiveerd.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.