Ontgoochelde Clubspelers blikken al vooruit: “Nu moeten we reageren in de play-offs”

© BELGA
Kevin Pouillie

Bij de spelers van Club Brugge was de ontgoocheling na de verloren bekerfinale uiteraard enorm.

Net als vorig jaar scoorde Lior Refaelov ook nu weer in de bekerfinale, maar achteraf kon hem dat nog weinig boeien. “Who cares ? Het enige wat telt is dat we die finale verloren hebben. De ontgoocheling is groot. In het begin zette Standard ons onder druk en pas na de 0-1 begonnen wij een beetje te voetballen. Na mijn gelijkmaker konden we dan eindelijk even brengen waar we deze week op getraind hadden.”

Over de rode kaart van Diaby kon de Israëliër weinig kwijt. “Ik heb het niet heel goed gezien, maar ik vond het toch een zware beslissing. Was geel daar niet voldoende ? Na die rode kaart wisten we natuurlijk dat het heel moeilijk zou worden, maar toch hebben we nog geprobeerd tegen te prikken. We konden net niet standhouden tot aan de verlengingen, maar uiteindelijk heeft de beste ploeg wel gewonnen. Wij hebben nu meegemaakt wat we Anderlecht vorig seizoen aangedaan hebben. Enkele sleutelspelers bij ons speelden niet hun beste wedstrijd. Wij hadden nochtans voldoende kwaliteit in huis om deze wedstrijd te winnen. Ik droomde van de dubbel. Nu moeten we ons concentreren op de titel. We hebben nu genoeg tijd om voor te bereiden op de play-offs.”

Stage

Dinsdag vertrekt Club Brugge op stage naar Marbella, al is het nog niet zeker of Refaelov er dan bij zal zijn. Hij is namelijk geselecteerd voor de nationale ploeg van Israël. “Maar het staat nog niet vast dat ik ook effectief naar Israël zal afreizen. Daar moeten we samen met de medische staf nog een beslissing over nemen, want ik moet wat opletten met de problemen waarmee ik onlangs enkele weken aan de kant stond. Op die manier zou ik ook bij de groep kunnen blijven.”

Ontgoochelde Clubspelers blikken al vooruit:
© BELGA

Ook bij doelman Ludovic Butelle viel de ontgoocheling van zijn gezicht af te lezen. “Het is frustrerend om een prijs te verliezen”, aldus de Fransman. “We wisten dat Standard in deze finale zijn seizoen moest redden, maar wij wilden deze prijs graag in Brugge houden. Nu mogen we echter de koppen niet laten hangen en hard blijven werken. In de play-offs moeten we reageren. We hebben nog tien matchen te gaan in play-off 1, maar de druk is door deze nederlaag niet groter geworden. Ook bij bekerwinst zou die druk er geweest zijn.”

Foutje

Bij het winnende doelpunt zag Butelle er niet al te best uit. “Bij elk tegendoelpunt voelt een doelman zich schuldig. Dat is het leven van een keeper. Santini kwam voor mij en kopte de bal binnen. Het was zwaar om na die vele inspanningen die we geleverd hebben nog dat tegendoelpunt te slikken.”

(KPL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.