Onmachtig Zulte Waregem gaat met 0-3 onderuit tegen Genk

Redactie KW

Een kwiek Racing Genk kwam in het Regenboogstadion kordaat de drie punten opeisen. Bij Zulte Waregem bleven te veel spelers onder hun niveau, waardoor de thuisploeg nooit aanspraak kon maken op de zege. Zo beleefde Essevee, dat zijn derde nederlaag op rij leed, bepaald niet de ideale generale repetitie voor de heenmatch van de halve finales van de Beker van België, woensdag op Club Brugge.

Francky Dury begon met zijn zo goed als sterkste opstelling aan deze cruciale match voor Play-off 1, alleen de zieke Mensah was niet van de partij. Bij Genk startten vijf nieuwe namen in vergelijking met de laatste competitiematch tegen Eupen, Hannes Wolf diende onder meer keeper Vandevoordt en spits Samatta te vervangen.

Weinig beweging

Genk nam de felste start. Dat resulteerde al snel in een goal van Onuachu, maar wegens buitenspel ging dat feestje niet door. De reactie van Essevee liet even op zich wachten, maar was krachtig: Coucke tikte de pegel van Bruno in hoekschop. Halverwege de eerste helft was het toch raak: Thorstvedt nam een afvallende bal op de slof en liet Bossut geen enkele kans: 0-1.

De thuisploeg vond daar geen antwoord op: te weinig beweging in het spel, veel foute passes. Niet meteen de ideale manier om naar Play-off 1 door te stoten en niet bevorderlijk voor de spektakelwaarde. Genk zorgde voor meer dreiging, Bossut stopte een poging van Maehle. Aan de overzijde kon Larin te weinig venijn in de afwerking steken na een nochtans gave combinatie. Ook Berahino toonde zich te weinig trefzeker. Vlak voor het rustsignaal flirtte Bongonda nog met de 0-2, Bossut kwam gepast tussenbeide.

Bongonda geeft ex-club doodsteek

Na de pauze zocht de thuisploeg vergeefs verder naar creativiteit. Bij Genk ging dat stukken beter. Onuachu liet de tweede treffer eerst nog liggen, Ito deed dat niet: 0-2 na 55 minuten. De boeken mochten zelfs helemaal toe nadat Theo Bongonda alleen op Bossut af mocht en zich nu wel effiiënt toonde, iets wat Seck tussenin niet was gelukt bij een kopbal.

Na de derde goal bloedde de partij helemaal dood. Zulte Waregem moet zich dringend herbronnen wil het in de halve finale voor de Beker van België een kans maken tegen Club Brugge.

Zulte Waregem: Bossut, Bürki, Deschacht, Pletinckx, De fauw, Marcq (67′ Zarandia), Seck, Bruno, Berahino, Govea en Larin (67′ Björdal).

Racing Genk: Coucke, Wouters, Dewaest, Uronen (82′ Limbombe), Maehle, Cuesta, Ito, Berge (61′ Lucumi), Bongonda, Thorstvedt (72′ Paintsil) en Onuachu.

Doelpunten: 23′ Thorstvedt 0-1, 55′ Ito 0-2, 63′ Bongonda.

Geel: 50′ Maehle.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.