Ongezien: Geluwe en Wevelgem spelen zondag om… 9.30 uur

© VDB
Redactie KW

En dat is een primeur op provinciaal voetbalniveau. De wielerwedstrijd Gent-Wevelgem ligt aan de basis van dit opmerkelijk tijdstip.

Even de feiten op een rijtje: Geluwe en Wevelgem zijn actief in tweede provinciale B en deze match had normaliter op zondagmiddag 26 maart om 15 uur gespeeld moeten worden. Omdat op die dag echter Gent-Wevelgem wordt verreden, wou Geluwe de match verplaatsen naar zaterdag 25 maart om 15 uur. Beide clubs hadden daarover ook een akkoord. Maar omdat de thuisploeg die wijziging te laat had aangevraagd, weigerde de Voetbalbond die goed te keuren. “De Voetbalbond wilde geen uitzondering maken”, aldus voorzitter Nino D’Hellem van SK Geluwe. “We stelden de bezoekers voor om uitzonderlijk zondagvoormiddag te spelen. Dat wilden ze niet. Er kwam evenwel een kentering en na consultatie van de spelersraad en trainer Drazen Kukuric gaan de Vlassers nu wel akkoord. Ook voor de Voetbalbond is dit nu oke omdat we op dezelfde dag blijven.”

“Zondagnamiddag is er in de dorpskom de doortocht van Gent-Wevelgem en wordt heel wat animatie voorzien. Zaterdag stond er in restaurant Oud Stadhuis ook een matchdiner gepland en we moeten dat dus ook annuleren. De affiches zijn al lang gedrukt en verspreid. Aan de primeur in het competitievoetbal houden we wel een financiële kater over.”

En omwille van het invoeren van het zomeruur wordt het bovendien voor alle spelers een uur minder slapen…(EDB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.