Ondervoorzitter Bart Wenes wil dat KSV Rumbeke lessen trekt na degradatie

Ik denk dat we als bestuur enkele lessen moeten trekken uit deze campagne. Een eerste is dat we in het vorige tussenseizoen goeie spelers hebben ingelijfd, maar er toch geen evenwicht in de ploeg stak. We willen zeker niemand viseren, maar dat zorgde er wel voor dat er nooit een constante in onze prestaties zat. Zo zijn we nooit uit de degradatiezone weggeraakt, zelfs al wonnen we vanaf maart enkele belangrijke matchen.”

Voorlopig een van de laatste beelden van SV Rumbeke in eerste provinciale, eind maart tegen concurrent Boezinge. (Foto Bart) © Voorlopig een van de laatste beelden van SV Rumbeke in eerste provinciale, eind maart tegen concurrent Boezinge. (Foto Bart)

Een tweede reden voor het mislopen was ook dat een aantal belangrijke pionnen uitvielen of onder hun normale niveau bleven. Dat had wel ook een positieve kant, want zo kregen onze eigen jeugdspelers veel vroeger dan verwacht hun speelkansen. Ik denk daarbij aan de broers Tyvaert en Decoene. Zij hebben bewezen heel wat in hun mars te hebben en zullen volgend seizoen meteen in de A-kern terug opgenomen worden.”

“Elke voetbalkenner beseft dat Rumbeke in eerste provinciale thuishoort”

“De kern zal er grotendeels anders uitzien want er zijn ook zeven nieuwkomers. Allemaal zijn ze er in principe bijgekomen om een rustig seizoen te draaien in eerste. Nu het een reeks lager wordt, moeten we de top ambiëren. Onze bedoeling is om niet lang in tweede te blijven, elke voetbalkenner beseft dat Rumbeke in eerste thuishoort. Je hoort ons nog niet zeggen dat we kampioen moeten worden, maar we zullen er zeker niet ver naast zitten. Dat gebeurt terug onder leiding van het huidige trainerstrio Geert Broeckaert, Kurt Delaere en Peter Bailliu. Zij treffen geen schuld in de degradatie.”

Nog dit: Een jaar eerder dan vooropgesteld krijgt KSV Rumbeke een kunstgrasveld, het zou al kunnen gebruikt worden voor de volgende voorbereiding.

(SBR)

Jeugdproduct Niel Maertens kreeg dit seizoen ook zijn speelkansen: “Dit scenario is zeker niet leuk, maar de redenen zijn bekend. We mogen niet te lang stilstaan, over enkele weken moeten we beginnen uitkijken naar de volgende campagne. Ik verwacht dat er een ideale mix zal zijn tussen ervaring en jeugd, dat kan alleen maar de resultaten ten goede komen”, aldus de leerling lichamelijke opvoeding en fitnessinstructeur uit Rumbeke.

(SBR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.