OMS Ingelmunster verliest thuis tegen SK Ronse

Vince Geryl. © VDB

OMS Ingelmunster begon nochtans goed aan de match en kwam op voorsprong, maar toch verloor het nog met 1-3.

Ingelmunster startte met veldoverwicht. Omari zette op schitterende wijze twee Ronse-spelers in de wind en leverde een gemeten voorzet vanop links af en Laleman deed de netten trillen. Al na 2 en een halve minuut stond het 1-0. Even later volgde opnieuw een gemeten voorzet van Omari en een vluchtschot over doel door Geryl. Ronse kwam er amper aan te pas en het grootste gevaar kwam van Ingelmunster. Na een goed kwartier dreigden de bezoekers voor het eerst met een schot vanuit de tweede lijn door Delneste, maar zijn poging werd zonder probleem gepakt door de Ingelmunsterse doelman. Ingelmunster reageerde via Omari, maar zijn trap ging net naast. Na een actie van Delannoy en Vandermarliere kon Omari opnieuw afdrukken, maar hij vond opnieuw de doelman op zijn weg. Ronse was dan weer bijzonder efficiënt. Na een voorzet van Delneste en kopte De Geitere de 1-1 tegen de netten. Dat was ook de ruststand.

In het slot afgestraft

Door balverlies in het middenveld na de pauze kreeg Ronse-speler Delneste opnieuw een goed schietkans vanuit de grote rechthoek. Hij twijfelde niet en Ingelmunster was op achtervolgen aangewezen: 1-2. Ingelmunster kon amper reageren. In de 81ste minuut moest de bezoekende doelman al zijn kunnen tonen op een vrije trap, maar dat was het dichtst dat de Brigands bij een tweede doelpunt kwamen. In het slot werd het zelfs nog 1-3 toen Milito een voorzet helemaal vrij kon binnenkoppen. In de laatste minuten volgden nog enkele zwakke aanvalspogingen van Ingelmunster, maar uiteindelijk was 1-3 de eindstand. Het thuispubliek reageerde ontgoocheld.