OMS Ingelmunster keert met driepunter terug uit Eernegem

De Eernegemse aanvoerder Andrew Bultynck neemt de bal met de borst mee voor Giovanni Delannoy. © Bart

OMS Ingelmunster ging in vierde klasse verdiend met 1-3 winnen bij SK Eernegem.

OMS Ingelmunster was meteen de gevaarlijkste ploeg, maar in het openingskwartier leidde dat niet tot groot doelgevaar, op een kopbal van Derieuw op corner van Delannoy na dan. Na 20 minuten was het dan toch raak. Na geharrewar in de zestien van de thuisploeg kwam de bal in de voeten van Thor Laleman. Hij bleef koel, liftte de bal over doelman Kerckhove en duwde de 0-1 tegen de touwen. Twee minuten later, nadat SK Eernegem tot driemaal moest opzetten van de ref, stond het al 0-2. Vince Geryl profiteerde van balverlies, passeerde twee verdedigers en stiftte de bal enig mooi over de uitgekomen Kerckhove in doel. De bezoekers bleven aan zet. Een volley van Omari ging naast, een schot van Laleman werd afgeblokt. Op voorzet van Omari probeerde Geryl het met een omhaal, maar hij kon te weinig kracht achter zijn poging zetten. Nadien kwam de thuisploeg iets meer in de wedstrijd, zonder doelgevaar te creëren.

Na de pauze oogde SK Eernegem toch scherper en dat leidde meteen tot een kans. In de kluts kwam de bal bij Bultijnck, die zijn poging tegen een verdediger zag stranden. Aan de overkant kon Omari een gemeten voorzet van Delannoy niet op doel koppen. Even later kon Laleman wel het doelkader passen, toen hij naar binnen kwam en met links afdrukte, maar hij vond een goed keepende Xavier Kerckhove op zijn weg. Aan de overkant viel nog een kans voor Dedeyne te noteren, maar zijn lage schuiver strandde in de handen van doelman Dannel. De bezoekers vergaten na de pauze de wedstrijd in een beslissende plooi te leggen en zagen SK Eernegem milderen. Pieters veroverde de bal op rechts, leverde een perfecte voorzet af en Andrew Bultijnck kopte de bal onhoudbaar voorbij Maxence Dannel in doel. Het sein voor de thuisploeg om nog eens door te drukken. Dewilde zette zich door op links, schoot, maar zijn poging hobbelde naast. Aan de overzijde werd Laleman na een een-tweetje vrijgespeeld. Hij zette laag voor en Omari duwde de bal binnen. De lijnrechter had echter buitenspel geconstateerd. Drie minuten voor het einde was het dan toch raak. SK Eernegem nam risico’s. Na balverlies schakelden de bezoekers om. Het leer kwam bij Delannoy die de doelman met een lage schuiver in de hoek verschalkte: 1-3. De overwinning werd nadien nog gevierd met de talrijk opgekomen bezoekende supporters.