OMS Ingelmunster – Dikkelvenne : 1-0

Eerste elftal van OMS Ingelmunster © KV

De broederstrijd tussen Lieven en David Gevaert werd beslist in het voordeel van Lieven.

In een zonnige partij gaven beide ploegen bij de aanvangsfase geen ruimte en was het aftasten. Veel lange ballen in een studieronde, dat zich vooral afspeelt op het middenveld. Ingelmunster van trainer Lieven Gevaert, die vandaag tegenover z’n broer David staat, als coach van Dikkelvenne, wilde kost wat kost de 3 punten pakken. Ingelmunster met het meeste balbezit voerde de druk op en dat rendeerde met een doorbraak op links. Een prachtige voorzet van Beyens en de bal hobbelde eerst tegen een verdediger van Dikkelvenne, waarbij de bal voor het grijpen lag voor de vlugge Clyncke, die de bal langs de keeper kon binnen tikken. 1-0

Ook Dikkelvenne kwam beter in de wedstrijd en met een voorzet van Abdallah Bouchala kwam Verhulst goed tussen. De wedstrijd kabbelde rustig verder tot aan de rust, zonder groot en veel doelgevaar. Maar op slot van rust ging Beyens raar neer en moest vervangen worden wegens een elleboogkwetsuur. In de 64′ kon een speler van Dikkelvenne afgezonderd worden en kwam alleen voor doelman Verhulst, die het schot kon pakken. Op de 75′ kon Laleman nog voorzetten en Lecaillier trapte op de Dikkelvense doelman. Met slechts een 2-tal kansen in de tweede helft en vooral middenveldspel, mocht Ingelmunster tevreden zijn met het vroege doelpunt en de 1-0. Ook Wetteren won met 1-0, zodat alles gelijk blijft en superspannend voor de titel, met nog 3 matchen te gaan.

OMS Ingelmunster : Verhulst, Moumou, Mulliez, Declercq, Lecaillier, Beyens, Vandermarliere, Clyncke, Omari, Verzele, Laleman

Doelpunten : 11′ Clyncke 1-0