Olympic Ledegem viert 75-jarig bestaan

De trekkers van 75 jaar Olympic Ledegem enkele weken geleden, toen was er nog geen vuiltje aan de lucht. © foto JS
Redactie KW

Olympic Ledegem bestaat in 2020 precies 75 jaar. Dat wordt gevierd, hoewel het sportief net iets minder loopt. Er is onder meer een fototentoonstelling en een feestmaaltijd.

In 1945 werd onze voetbalvereniging opgericht“, opent secretaris Luc Clarysse. “Enkele Ledegemnaars waren toen aan het werk in de regio van Rijsel en konden toevallig een stel voetbaltruitjes op de kop tikken. Daar stond als logo ‘OL’ op van Olympic Lille. Om deze een tweede leven te geven moest dus de ‘o’ ook in onze voorletters komen. In groep werd geopteerd voor Olympic Ledegem.”

“Ondertussen zijn we nu al 75 jaar verder en daarin promoveerden we 11 keer waarvan 7 keer met een titel. De meest tot de verbeelding sprekende is nog altijd die van 1959 toen er voor de testwedstrijd tegen Meulebeke maar liefst 5.000 toeschouwers waren.”

Twee seniorploegen

Nu hebben we ondertussen al twee seniorploegen. Onze A’s vechten een verbeten strijd uit in derde provinciale terwijl de B’s in de Ieperse reeks van vierde provinciale vertoeven. We hopen dat beiden er nog een mooi seizoenseinde kunnen aan breien zodat we straks feest kunnen vieren zonder degradatie.”

Het programma ligt ondertussen al vast. Op 24 en 26 april vindt op initiatief van de plaatselijke heemkundige kring in De Samenkomst een gratis fototentoonstelling plaats. “Bij supporters, ex-spelers en bestuursleden hebben we gevraagd naar foto’s. Uiteindelijk kregen we er zo’n 2000 binnen waardoor dus een deftige selectie moest volgen. Het resultaat zal volgende maand te zien zijn. Op dat moment zal ook een ‘kijkboek’ te koop aangeboden worden voor 15 euro met de tentoongestelde foto’s en enkele markante spelers uit de geschiedenis van Olympic.”

Ook is er nog een feestmaaltijd voorzien op 3 mei in de sporthal met optreden van Jean Prez en dit in samenwerking met onze plaatselijke eventradio Scorpio. Dit kan je al meemaken voor de democratische prijs van 35 euro en daarvoor krijg je een receptie, uitgebreide koude schotel, een halve fles wijn, dessert en koffie. Kaarten zijn te verkrijgen in het Olympicske, bij de bestuursleden of door overschrijving op de rekening BE02 7350 5522 7340 en dit ten laatste op 27 april.” (SBR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier