Olsene Sportief met vier nieuwkomers wil volwaardige derdeprovincialer blijven

De volledige equipe van Olsene Sportief, spelers, nieuwe spelers, bestuur en trainers.© Marc Valcke
De volledige equipe van Olsene Sportief, spelers, nieuwe spelers, bestuur en trainers.© Marc Valcke
Redactie KW

De gemeente Zulte telt drie provinciaal spelende voetbalploegen. Jong Zulte, dat vrijwillig degradeert van eerste naar vier provinciale, Eendracht Machelen (tweede provinciale) en Olsene Sportief derde provinciale) zorgen in Zulte voor het nodige voetbalamusement. Dat willen zij blijven doen.

Olsene Sportief, bijna een halve eeuw geleden een vaste waarde in …eerste provinciale, hield in de kantine een ploegvoorstelling. De namen van drie nieuwe gezichten (Justin Van Outryve, Jens Van Gampelaere en Thomas Sardeur) werden vooraf bekend gemaakt.

Tot iemand in de kantine aan onze mouw kwam trekken met de mededeling dat hij ook een ‘nieuwe’ is. Het betreft Lee Belaen, die in de buurt van het veld woont. Olsene Sportief doet dus de aanloop naar volgend seizoen met…vier nieuwkomers. Met Belaen werd recent nog een overeenkomst bereikt. Niet iedereen was daar al van op de hoogte.

Terug van weggeweest

“Aangezien wij 90 procent van de kern van vorig seizoen behielden, zijn wij goed gewapend om er volgend seizoen iets goed van te maken”, zegt trainer Giovanni Dehullu. “We doen een inspanning om volgend seizoen bovenaan de tweede kolom te eindigen.”

Koen Molly is al maanden opnieuw de voorzitter. Hij vervangt Yves De Wielemaecker die besliste ermee te stoppen.

“Ik was jaren geleden al voorzitter tot ik besloot twee sabbatjaren in te lassen”, aldus Koen Molly die evenwel tijdens zijn zogeheten sabbatperiode als schatbewaarder op post was gebleven.

Thomas Sardeur is als speler terug van weggeweest. Hij speelde vroeger zeven seizoenen bij Olsene toen het hem te veel werd en koos voor het liefhebbersvoetbal in Waregem.

“Ik ben blij dat ik opnieuw bij mijn oorspronkelijke club mag voetballen en wil bewijzen dat ik in de verdediging nog altijd mijn mannetje kan staan”, aldus Thomas Sardeur die zijn ploeg in de middenmoot ziet eindigen. (RMN)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.