Olivier Myny vrijgesproken in proces matchfixing

© (Foto Belga)
Redactie KW

De Geschillencommissie Hoger Beroep voor het Profvoetbal veroordeelt KV Mechelen wegens competitievervalsing tot degradatie naar de Proximus League. Dat bevestigde de Belgische voetbalbond zaterdag. Waasland-Beveren gaat vrijuit en speelt volgend jaar in 1A, net als Beerschot Wilrijk dat stijgt in de plaats van KV Mechelen. Olivier Myny werd vrijgesproken.

De Geschillencommissie bevestigt dat KV Mechelen met een puntenhandicap van 12 punten, te verdelen over de twee periodes, zal aantreden in de Proximus League. De club zal ook niet kunnen deelnemen aan de Croky Cup. Ook vier bestuurders van KVM worden veroordeeld voor competitievervalsing.

Waasland-Beveren is voor de Geschillencommissie niet schuldig maar de instantie veroordeelt twee bestuurders van de club wegens het niet voldoen aan de meldingsplicht.

Ook drie spelersmakelaars zijn schuldig bevonden aan daden van competitievervalsing. Voetballer Olivier Myny gaat vrijuit.

Een beroep is mogelijk bij het BAS (Belgisch Arbitragehof voor de Sport) binnen een termijn van 7 kalenderdagen die start de dag volgend op de uitspraak. Dit beroep is opschortend.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier