De Geschillencommissie bevestigt dat KV Mechelen met een puntenhandicap van 12 punten, te verdelen over de twee periodes, zal aantreden in de Proximus League. De club zal ook niet kunnen deelnemen aan de Croky Cup. Ook vier bestuurders van KVM worden veroordeeld voor competitievervalsing.

Waasland-Beveren is voor de Geschillencommissie niet schuldig maar de instantie veroordeelt twee bestuurders van de club wegens het niet voldoen aan de meldingsplicht.

Ook drie spelersmakelaars zijn schuldig bevonden aan daden van competitievervalsing. Voetballer Olivier Myny gaat vrijuit.

Een beroep is mogelijk bij het BAS (Belgisch Arbitragehof voor de Sport) binnen een termijn van 7 kalenderdagen die start de dag volgend op de uitspraak. Dit beroep is opschortend.

(Belga)

De Geschillencommissie bevestigt dat KV Mechelen met een puntenhandicap van 12 punten, te verdelen over de twee periodes, zal aantreden in de Proximus League. De club zal ook niet kunnen deelnemen aan de Croky Cup. Ook vier bestuurders van KVM worden veroordeeld voor competitievervalsing.Waasland-Beveren is voor de Geschillencommissie niet schuldig maar de instantie veroordeelt twee bestuurders van de club wegens het niet voldoen aan de meldingsplicht.Ook drie spelersmakelaars zijn schuldig bevonden aan daden van competitievervalsing. Voetballer Olivier Myny gaat vrijuit.Een beroep is mogelijk bij het BAS (Belgisch Arbitragehof voor de Sport) binnen een termijn van 7 kalenderdagen die start de dag volgend op de uitspraak. Dit beroep is opschortend.(Belga)