Officieel! Bernd Storck is nieuwe trainer van Cercle Brugge

© (Foto Belga)
Redactie KW

Cercle Brugge maakte zaterdagmiddag bekend dat Bernd Storck vanaf maandag de nieuwe trainer van de Vereniging is.

Bernd Storck is de nieuwe trainer van Cercle Brugge. De 56-jarige Duitser ondertekende een contract bij Groen-Zwart tot het einde van dit seizoen. Na een succesvolle passage bij Moeskroen kiest Storck nu voor een nieuwe uitdaging in de Jupiler Pro League bij Cercle Brugge.

Een onbekende in het Belgisch voetbal is Bernd Storck alvast niet. Onder zijn bewind groeide Moeskroen vorig seizoen nog uit tot een ware competitierevelatie. Na een spelerscarrière bij onder meer VfL Bochum en Borussia Dortmund, waarmee hij in 1989 de DFB-Pokal won, ontwikkelde Storck als coach ondertussen een moderne visie op voetbal en kan hij goed overweg met het opleiden van jonge spelers. Nadat hij zijn trainerscarrière, als assistent, bij Hertha BSC nog begon, volgden verder nog passages als co-trainer bij onder meer Wolfsburg en opnieuw Borussia Dortmund. In 2015 promoveerde Bernd Storck vervolgens tot bondscoach van Hongarije, dat zich in 2016 onder zijn bewind voor het eerst sinds 1972 wist te kwalificeren voor een Europees kampioenschap. Dat EK in Frankrijk werd bovendien een succes voor de Hongaren: na het overleven van de groepsfase strandden Storck en co echter tijdens de achtste finales tegen België.

In 2018 ondertekende Storck vervolgens een contract bij eersteklasser Moeskroen. Met een duidelijke voetbalvisie kon hij Les Hurlus al snel uit de gevarenzone halen en gold Moeskroen tijdens de tweede competitiehelft als een ware revelatie. Nu kiest Storck dus voor een gloednieuw project bij Cercle Brugge.

Oleg Petrov, gedelegeerd bestuurder: “Met Bernd Storck doen we beroep op een ware vakman, iemand die perfect in lijn ligt met onze visie voor het project met Cercle. We zijn er dan ook van overtuigd dat Bernd Storck de ideale coach is om de doelstellingen van Cercle Brugge te bereiken.”

Vincent Goemaere, bestuurder Cercle Brugge: “Met de aanstelling van Bernd Storck hebben we een trainer gevonden met kennis van de Belgische competitie en waarbij bovendien inzet & discipline als een toonbeeld geldt. We blijven ervan overtuigd dat er voldoende kwaliteit in deze groep aanwezig is en hebben er vertrouwen in dat Bernd Storck, in samenspraak met de technische staf, de juiste formule zal vinden om de benodigde resultaten te bereiken waarmee onze supporters zich opnieuw kunnen vereenzelvigen.”

Bernd Storck zal op maandag 14 oktober om 14u30 aan de pers worden voorgesteld.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten