Offensief aantal vraagtekens bij KV Kortrijk vlak voor competitiestart

Ilombe Mboyo (centraal) en Christophe Lepoint (rechts) zijn onzeker voor de competitieopener tegen Genk. © Foto Bart
Christof Decraene

Zo zijn Hervé Kagé (knie), Ilombe Mboyo (enkel) en Christophe Lepoint (lies) hoogst onzeker.

En dat is een streep door de rekening van Yves Vanderhaeghe, die na het vertrek van Felipe Avenatti en Teddy Chevalier offensief al weinig overschot had. “Dat is niet zo fijn natuurlijk dat er precies over die drie spelers nu wat onduidelijkheid is”, aldus de KVK-coach. “Hopelijk kan ik hen recupereren voor de partij tegen Genk. Ik zag Genk bezig tegen KV Mechelen en ik vond ze spelen als een ploeg met vertrouwen, ook al zijn er enkele bepalende spelers vertrokken. Ze voetballen met de fierheid van een kampioen, spelen mooi combinatievoetbal, al beslisten ze de Supercup wel vooral op stilstaande fases. We zullen ook daar dus zeker waakzaam voor moeten zijn. Toch gaan we ons niet ingraven, want als we alleen maar verdedigend zullen denken, zijn we er zeker aan voor de moeite.”

Eric Ocansey kan tegen Genk een alternatief vormen mocht Kagé, Mboyo of Lepoint niet fit geraken. De snelle flankaanvaller is echter pas een week aan het meetrainen bij KVK. “Ik vond het jammer dat Eric door een administratief probleem vorig weekend nog niet mocht spelen”, zegt Yves Vanderhaeghe. “Ik had dan meteen al een indruk van zijn capaciteiten kunnen krijgen. Enfin, op training liet hij wel al enkele mooie dingen zien. Hij is snel, kan goed voetballen en is fysiek sterk. En hij is een crème van een gast, al is hij nog wat timide. Hij zal de komende weken hier wel openbloeien.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten