“Nooit verwacht zoveel te spelen”

Damon Timmerman krijgt kans bij Torhout. © VDB
Redactie KW

KM blijft verbazen. Het ging nu ook in Stekene winnen en staat met 15 op 15 plots op een gedeelde vierde plaats. Tijd voor een babbel met Damon Timmerman, die als jeugdproduct volop zijn kans krijgt.

“Ook in Stekene boekten we zeker een verdiende overwinning”, blikt Damon Timmerman nog even terug. “Vooral dankzij onze uitstekende mentaliteit is het gelukt om 15 op 15 te boeken. Ook staat de factor geluk momenteel wat meer aan onze kant, terwijl we in de eerste vier matchen vooral veel pech kenden. Dit opent perspectieven voor meer, al blijven we voorzichtig, want we weten dat een terugval steeds mogelijk is.”

Kwaliteit bij beloften

De 19-jarige aanvallende middenvelder krijgt als jeugdproduct volop zijn kans bij de A-kern. “Samen met een paar andere jongens van de beloften mocht ik de voorbereiding met de A-kern meemaken. Op die manier konden we tonen dat er wel degelijk ook kwaliteit bij de beloften aanwezig is. Ik had echter nooit verwacht dat ik al zo veel zou mogen spelen in de competitie. Ik ben de trainers heel dankbaar voor de kansen die ik krijg om me te bewijzen.”

“Ik ben tevreden over het niveau dat ik haal, maar ik voel ook dat er nog progressiemarge is. Ik heb mijn kwaliteiten nog niet volledig kunnen tonen tijdens de match. Nu is het kwestie van met de voetjes op de grond te blijven en hard verder te werken. Ik heb vooral de ambitie om in de ploeg te blijven en me verder te ontwikkelen.”

Zondag komt Appelterre op bezoek in Torhout. De Oost-Vlamingen staan net achter KM in de klassering. “Zelf ben ik nog onzeker vanwege een lichte blessure aan de knie, maar ik hoop tijdig fit te geraken. Appelterre is een onbekende tegenstander. We zullen er vooral moeten op letten dat we niet te zelfzeker zijn na die 15 op 15”, besluit de student medische administratie uit Brugge. (SB)

Zondag 7 november om 15 uur: KM Torhout – FC Voorde Appelterre A.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.