Nog steeds twijfels over fitheid De Bruyne en Hazard

Indien Kevin De Bruyne niet tijdig hersteld geraakt voor de match, krijgt Leander Dendoncker misschien een speelkans.©KURT DESPLENTER BELGA
Indien Kevin De Bruyne niet tijdig hersteld geraakt voor de match, krijgt Leander Dendoncker misschien een speelkans.©KURT DESPLENTER BELGA
John Taillieu
John Taillieu Medewerker KW

Morgenavond om 21 uur staat de kraker tegen Italië op het programma. In 2016 werd de kwartfinale tegen Wales ons eindstation, bij de bookmakers zijn de Italianen alvast favoriet om deze kwartfinale winnend af te sluiten. Het is en blijft nog steeds een mysterie of De Bruyne en Hazard aan de aftrap zullen verschijnen.

Deze voormiddag werd voor het laatst getraind op Tubize. In de namiddag namen onze Duivels dan het vliegtuig naar München, mét De Bruyne en Eden Hazard op het vliegtuig. Normaal gezien zouden onze landgenoten nog even kort hun opwachting maken in de Allianz Arena maar vanwege de verkeersdrukte ging dit niet door.

‘Strijd tegen de tijd’

Axel Witsel en bondscoach Martinez verschenen wel op het toneel voor de gebruikelijke persconferentie. Belangrijkste item was natuurlijk de fitheid van sterspelers Hazard en De Bruyne. Een sluitend antwoord kwam er echter niet.

“Ze konden allebei nog niet met de groep trainen. Het wordt een strijd tegen de tijd en we zullen tot de laatste minuut wachten om te beslissen. We kunnen nu nog geen beslissing nemen. We spelen alleszins geen spelletjes, we weten het zelf nog niet.”

Al liet de bondscoach tussen de regels in wel verstaan dat de kans dat De Bruyne speelt groter is dan dat Hazard in actie komt. Bij de Italianen is verdediger Chiellini wel opnieuw present morgen. Hij viel geblesseerd uit tijdens de tweede groepswedstrijd tegen Zwitserland maar zal morgen wellicht terug zijn opwachting maken in de basis.

Speelgelegenheid Dendoncker?

De onduidelijkheid over de blessures bij onze sterspelers verstoren natuurlijk de voorbereiding. De bondscoach zal dus een plan B moeten voorzien. De afwezigheid van De Bruyne zou eventueel goed nieuws kunnen betekenen voor onze West-Vlaming Dendoncker.

Martinez zou ervoor kunnen kiezen om Tielemans een rijtje hoger te posteren en vervolgens Dendoncker naast Witsel te plaatsen. Het zal dus tot net voor de aftrap nagelbijten worden wie zal spelen. Ondertussen kunnen we enkel maar hopen dat de medische staf na het mirakel van Axel Witsel er nog twee kleine mirakeltjes kan aan toevoegen. (JT)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.