Nog steeds geen zege voor Menen

Doelman Yarno De Nayer. © VDB

SCT Menen moest met een nipte 3-2 nederlaag de duimen leggen op leider RC Gent. Sporting zorgde voor een stevige repliek, maar moest andermaal met lege handen afdruipen.

Zoals zo vaak dit seizoen moest Menen meteen na de aftrap in de achtervolging. Na het verwerken van deze opdoffer, namen de West-Vlamingen de draad weer op, kwamen enkele keren dicht bij de gelijkmaker. Bij de rust stond het 1-0, behoorde een stunt nog altijd tot de mogelijkheden.

Tot vroeg in de tweede helft, de Menense defensie zich opnieuw al te gemakkelijk in de luren liet leggen, Gent gemakkelijk de score kon verdubbelen. Halfweg de tweede helft stak Menen opnieuw zijn kop boven water met de aansluitingstreffer van Hornois. De meegereisde Menense aanhang kreeg weer hoop. Niet voor lang. Vijf minuten later, na opnieuw slap verdedigen, keken de bezoekers opnieuw tegen een achterstand van twee doelpunten aan. Het doelpunt van de ingevallen Dewaegemaeker kwam te laat.