Nog steeds geen thuiszege voor Gullegem

Van De Wiele (links) en Vancraeyveldt (rechts) bundelen de krachten om Vanhoolandt (midden) af te stoppen. © (Foto VDB)

FC Gullegem moet het nog steeds zonder thuiszege stellen. Tegen Ronse speelden de jongens van trainer Allan Deschodt nochtans een sterke wedstrijd. Tegen Ronse bleef het steken op 2-2.

De thuisploeg, vooral in de eerste helft, versierde om de haverklap kansen. Maar die kansen in doelpunten omzetten lijkt voor de rood-witten o zo moeilijk. De mooiste kans was voor Khiter, maar op slechts twee meter van het open bezoekend doel, en helemaal alleen, slaagde de Fransman er niet in om Gullegem op voorsprong te schieten. Niet alleen de thuisploeg stelde zich dreigend op. Ook Ronse verplichtte doelman Ampe tot meerdere uitstekende reddingen. Dat het aan de rust nog steeds 0-0 stond, was nauwelijks te vatten.

Vroeg in de tweede helft opende gelegenheidsspits Robbe Dekiere dan toch de score. Gullegem leek op weg naar zijn eerste thuisoverwinning. Tot de rood-witten even de concentratie verloren, bezoeker Appiah daar handig van profiteerde om twee keer te scoren. Maar Gullegem herstelde zich van die opdoffer. Tien minuten later scoorde Dekiere zijn tweede van de namiddag, hielp zijn ploeg dan toch aan een dik verdiend punt.

DOELPUNTEN: 57′ Dekiere 1-0, 60′ en 62′ Appiah 1-1 en 1-2, 73′ Dekiere 2-2.

GULLEGEM: Ampe, Monteyne, Vansuypeene, Hugelier, Dekiere, Vandekerckhove, Zmimmer, Ihou (60′ Lefebvre), Vancraeyveldt, Van De Wiele (80′ Gheeraert), Khiter (88′ Van Poucke).