Nog geen volledige fusie tussen KVV Coxyde en Oostduinkerke

V.l.n.r. Jan Vandenbroucke (secretaris KVV Oostduinkerke), Dirk Dawyndt (schepen van Sport), Gery Geryl (voorzitter KVV Oostduinkerke), Marc Vanden Bussche (burgemeester), Chris Vanheule (penningmeester KVV Coxyde) en René Houtsaegher (ondervoorzitter KVV Coxyde) bundelen de krachten. © JDC
Redactie KW

De jeugdploegen van Coxyde gaan wel samen met Oostduinkerke, de eerste ploeg hervat in vierde provinciale.

De knoop in het Koksijdse voetbaldossier is (voorlopig) doorgehakt: KVV Coxyde herbegint met zijn eerste ploeg in vierde provinciale. Er komt dus nog geen volledige fusie met KVV Oostduinkerke, al gaan de jeugdploegen vanaf komend seizoen wel onder dezelfde vlag spelen.

Op een persconferentie in de kantine van KVV Oostduinkerke gaven de burgemeester, schepen van Sport en bestuursleden van beide clubs tekst en uitleg. Er komt geen totale fusie. De eerste ploeg van KVV Oostduinkerke doet gewoon verder zoals die bezig is, een stabiele middenmoter in eerste provinciale. KVV Coxyde herbegint na een jaar zonder eerste ploeg. Dat betekent meteen dat de Westkust er drie clubs bijkrijgt in vierde provinciale want ook White Star Adinkerke herbegint en KSV Nieuwpoort start een B-ploeg op.

Maar beide teams uit de gemeente bundelen wel de krachten wat jeugdwerking betreft, onder de naam Koksijde-Oostduinkerke. In de uitrusting van de nieuwe jeugdploegen zal zowel het blauw-wit van Koksijde als het groen-geel van Oostduinkerke terug te vinden zijn. Op beide plekken zal er evenveel gevoetbald worden, liefst dus door jeugd uit de gemeente. Dat betekent wel het einde van het nochtans geprezen samenwerkingsverband Westkust Foot, waar ook KRC De Panne deel van uitmaakt. De gemeente Koksijde beschikt nu zelf over genoeg terreinen en naast de onlangs aangelegde kunstgrasvelden zouden er nog twee velden bijkomen, eentje op KVV Oostduinkerke en eentje op de luchtmachtbasis.

(JDC – foto JDC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.