Noë Dussenne mist mogelijk eerste wedstrijd Play-off III voor Cercle

Redactie KW

Het Bondsparket van de Belgische voetbalbond (KBVB) wil verdediger Cercle Brugge-verdediger Noë Dussenne voor één wedstrijd schorsen naar aanleiding van diens rode kaart van zondag tegen KV Mechelen.

Cercle kwam zondagavond als grote verliezer uit de laatste speeldag van de reguliere competitie van de Jupiler Pro League, want na de 2-3 nederlaag tegen KV Mechelen moeten de Bruggelingen alsnog als vijftiende in de stand naar Play-off III.

Cercle gaf een 2-0 voorsprong alsnog weg in enkele dolle slotminuten, en het was Dusenne die bij een 2-1 stand vlak voor tijd met een professionele overtreding een Mechelse doelkans voorkwam in de zestien. Scheidsrechter Bart Vertenten toonde hem de rode kaart, KV trapte vanop de stip de 2-2 in doel.

Cercle kan nog in beroep gaan

Het gevolg van de rode kaart is dat het Bondsparket Dussenne nu voor één speeldag wil schorsen. Dat is de gebruikelijke strafmaat voor een professionele overtreding waarbij geen fysieke integriteit van de tegenspeler in gevaar werd gebracht. Door de schorsing zou Cercle het wel zonder Dussenne moeten zien te rooien in de eerste wedstrijd van Play-off III tegen Lierse SK.

Cercle kan er nog voor kiezen om de schorsing niet te aanvaarden. In dat geval mag groen-zwart de sanctie dinsdagmiddag voor de Geschillencommissie proberen te vermijden.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.