Noa Lang haalt eerste selectie voor Nederland

© (Foto BELGA)

De Nederlandse bondscoach Louis van Gaal heeft Noa Lang vrijdag opgenomen in zijn selectie voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Letland en Gibraltar.

De 22-jarige smaakmaker van Club Brugge debuteert bij Oranje, net als doelman Mark Flekken. Van Gaal heeft in totaal 26 spelers opgeroepen voor de komende interlands.

“Noa Lang doet het goed bij Club Brugge. Ik heb natuurlijk al eerder aangegeven dat we niet dik in onze buitenspelers zitten. We zijn dus op zoek naar mogelijkheden op die posities. Dan geef ik de kans graag aan een jonge speler”, legt Van Gaal uit, die Lang verkiest boven Arnaut Danjuma Groeneveld (ex-Club, nu Villarreal) en Anwar El Ghazi (Aston Villa).

Oranje speelt volgende week vrijdag in Riga tegen Letland en neemt het drie dagen later in De Kuip op tegen Gibraltar. De ploeg van Van Gaal gaat na zes wedstrijden aan kop in groep G met 13 punten. Noorwegen heeft evenveel punten, maar een minder doelsaldo. Turkije staat 2 punten achter. De groepswinnaar plaatst zich rechtstreeks voor het WK van volgend jaar in Qatar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier