Nipte thuisnederlaag voor FC Gullegem

Nipte 1-2-nederlaag voor FC Gullegem tegen het Waalse Ath dat daarmee zijn West-Vlaamse buur FC Izegem een slechte dienst bewijst.

Bij de bezoekers startte Gullegems nieuwste aanwinst voor volgend seizoen, André Ntambue op de bank. Gullegem startte veelbelovend en op het kwartier opende Seignez, na een mooie voorzet van Opbrouck, de score. In plaats van door te gaan op dat elan, viel de thuisploeg na het doelpunt stil. Zonder aan kansen te geraken kwam Ath beter in de match. Even voorbij halfweg de eerste periode haalde bezoeker Hochpied met een schitterende pegel in de winkelhaak, vernietigend uit. Na de bezoekende gelijkmaker, hielden beide teams elkaar in evenwicht. Er vielen niet veel kansen meer te noteren.

Meteen na de pauze mocht Opsomer tweemaal op de bezoekende doelman afgaan, maar de Waalse goalie had telkens het laatste woord. Toen een oprukkende Delrue foutief werd afgestopt en de scheidsrechter liet doorspelen, revancheerde Delrue zich op Louage. Hij kreeg meteen de rode kaart voor de ogen. Ondanks hun numerieke minderheid was de beste kans voor de thuisploeg: Pierre stuurde Seignez mooi in het straatje, maar die kon niet afwerken. Zeven minuten voor tijd werd ook Ath tot tien man herleid. Bezoeker Ruggeri ging foutief in op Defevere en mocht met rood vroegtijdig gaan douchen. Deze uitsluiting rook sterk naar compensatie. Even later trapte thuisdoelman Degrendel de bal in de voeten van Hospied die met een geslaagde lob zijn ploeg drie belangrijke punten bezorgde.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.