Nipt verlies voor ZVC Assebroeke in Henegouwen

Darco Masselus scoorde drie keer voor Assebroeke. © ACR

In de hoogste nationale van het zaalvoetbal liet de Brugse ploeg een punt liggen in Henegouwen bij La Hestre. Assebroeke verloor met 6-5.

Assebroeke maakte de verplaatsing zonder de broers Longueville en Laurenz Simoens. De tegenstander, Domi Manage, stond derde in het klassement en had nog maar een match verloren. Net als de voorbije weken slikten de Bruggelingen in de eerste minuut meteen een doelpunt en een minuut later moest doelman Vanthorre met de voet de 2-0 voorkomen. Het was slechts uitstel, want kort daarna liep de thuisploeg uit tot zelfs 3-0. Assebroeke kon reageren met pogingen van Braem, maar niet scoren. De eerste goal van de bezoekers kwam er dan toch, op penalty na handspel en omgezet door Masselus. Vanthorre en de paal zorgden ervoor dat La Hestre niet verder kon uitlopen. Het was zelfs Van Holm die voor de 3-2 zorgde en voor de rust werd het zelfs 3-3 via Deswarte. Assebroeke kreeg daarna zelfs nog mogelijkheden om op voorsprong te komen.

Na vier minuten in de tweede helft was het La Hestre dat opnieuw voorkwam en Masselus zorgde met een mooie vrije trap voor nog maar eens een gelijke score. Halfweg kreeg de thuisploeg een vijfde gele kaart en had Assebroeke nog ruim een kwartier om enkele negen meters te forceren. Na een kans voor Braem was het echter La Hestre dat scoorde: 5-4. Een minuut later kwam die penalty voor de bezoekers dan toch, omgezet door Masselus en opnieuw gelijk. Van dan af kon het alle kanten uit, maar het was de thuisploeg die in de voorlaatste minuut kon toeslaan: 6-5.

Assebroeke speelt vrijdag 13 december om 21.30 uur een laatste keer in sporthal De Landdijk in Zeebrugge tegen Anneessens BXL om dan na Nieuwjaar naar hun vertrouwde en gerenoveerde stek, sporthal Jan Fevijn in Assebroek, terug te keren.